Ga naar de inhoud

Sloppy joe pasta

Met de restjes van je Sloppy Joe maak je op een later moment een heerlijk en snel pastagerecht uit de oven!

5 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 ºC, vet een ovenschaal in.
2
Stap 2
Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de paprika in kleine blokjes.
3
Stap 3
Verwarm olie in een koekenpan of wok. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en fruit dit aan. Voeg de gehakt toe en bak dit rul, breng op smaak met zout en peper. Voeg de paprikablokjes toe samen met de tomatenpuree en bak dit kort aan. Voeg de passata, paprika poeder en oregano toe en verwarm dit 10 minuten mee.
4
Stap 4
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Stap 5
Roer de gekookte pasta door het gehaktmengsel en verdeel dit over de ovenschaal. Bestrooi met de emmentaler. Verwarm de schotel 15 minuten in de oven zodat de kaas mooi smelt en goudbruin kleurt.

Sloppy joe pasta

sloppy-joe-pasta

Als ik een recept voor de blog kook, dan kook ik regelmatig voor 4 personen, in plaats van 2 (en een beetje). De restjes die over zijn verdwijnen vaak in de vriezer en komen van pas als we een keer geen tijd (of zin) hebben om te koken. Zo bewaarde ik ook de helft van de sloppy joe vulling in de vriezer.

De vulling kun je op een (krokant) broodje eten zoals ik bij dit (klik) recept deed. Maar het is ook een lekkere pastasaus. En daarom maakte ik er de tweede keer een snel pastagerecht van. Extra lekker met een krokant korstje van kaas.

pasta-met-sloppy-joe-saus

Bekijk ook andere recepten
Ravioli met zalm en pesto
BLT Salade
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

6 reacties

Daniëlle

Lijkt mij heerlijk en ideaal voor na een lange werkdag!

Laat een bericht achter

[email protected]

Yes, zag het broodje al voorbij komen maar nu je er ook een pasta gerecht mee kan maken ga ik het absoluut een keer koken. Woehoee!

Laat een bericht achter

Marja

Dit lijkt me een superlekker en idd snel klaar gerecht. En dan met Emmentahler! Dat wordt nog veel te weinig gebruikt in recepten vind ik. En het is zo'n zalige ( smelt )kaas. Tenminste dat vind ik. Deze komt vast en zeker in mijn repertoire te staan van recepten die regelmatig gemaakt gaan worden. Bedankt voor de tip Brenda. Echt superlekker en supersnel! Groetjes, Marja. ?????????

Laat een bericht achter

Charlotte

Lekker hoor! Kan denk ik ook met vegetarisch gehakt :)

Laat een bericht achter

Vivian | stayaliveandcooking

Simpel maar wel heel lekker: ziet er goed uit! Pasta is altijd een winnend gerecht natuurlijk. Fijne week!

Laat een bericht achter

ingrid

wij maken zo'n kaaskorstje erboven op altijd met broodkruim, oude kaas en knoflook is echt superlekker... en is ook handig als je nog wat oud brood hebt om op te gebruiken.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op