Sloppy joe pasta
Bewaren
Sloppy Joe pasta. Een hele lekkere pastaschotel, gemaakt van de ingrediënten van een Slappy Joe broodje. En ik kan je zeggen, deze combi heeft heel goed uitgepakt. Binnen ons gezin is deze sloppy Joe pastaschotel een nieuwe favoriet!
Als ik een recept voor de blog kook, dan kook ik regelmatig voor 4 personen, in plaats van 2 (en een beetje). De restjes die over zijn verdwijnen vaak in de vriezer en komen van pas als we een keer geen tijd (of zin) hebben om te koken. Zo bewaarde ik ook de helft van de sloppy joe vulling in de vriezer.
De vulling kun je op een (krokant) broodje eten zoals ik bij dit (klik) recept deed. Maar het is ook een lekkere pastasaus. En daarom maakte ik er de tweede keer een snel pastagerecht van. Extra lekker met een krokant korstje van kaas.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze sloppy joe pasta
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 ºC, vet een ovenschaal in.Stap 2
Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de paprika in kleine blokjes.Stap 3
Verwarm olie in een koekenpan of wok. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en fruit dit aan. Voeg de gehakt toe en bak dit rul, breng op smaak met zout en peper. Voeg de paprikablokjes toe samen met de tomatenpuree en bak dit kort aan. Voeg de passata, paprika poeder en oregano toe en verwarm dit 10 minuten mee.Stap 4
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 5
Roer de gekookte pasta door het gehaktmengsel en verdeel dit over de ovenschaal. Bestrooi met de emmentaler. Verwarm de schotel 15 minuten in de oven zodat de kaas mooi smelt en goudbruin kleurt.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze sloppy joe pasta
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 ºC, vet een ovenschaal in.Stap 2
Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de paprika in kleine blokjes.Stap 3
Verwarm olie in een koekenpan of wok. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en fruit dit aan. Voeg de gehakt toe en bak dit rul, breng op smaak met zout en peper. Voeg de paprikablokjes toe samen met de tomatenpuree en bak dit kort aan. Voeg de passata, paprika poeder en oregano toe en verwarm dit 10 minuten mee.Stap 4
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 5
Roer de gekookte pasta door het gehaktmengsel en verdeel dit over de ovenschaal. Bestrooi met de emmentaler. Verwarm de schotel 15 minuten in de oven zodat de kaas mooi smelt en goudbruin kleurt.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
6 reacties
Daniëlle
Lijkt mij heerlijk en ideaal voor na een lange werkdag!
Jonna@Burgertrutjes
Yes, zag het broodje al voorbij komen maar nu je er ook een pasta gerecht mee kan maken ga ik het absoluut een keer koken. Woehoee!
Marja
Dit lijkt me een superlekker en idd snel klaar gerecht. En dan met Emmentahler! Dat wordt nog veel te weinig gebruikt in recepten vind ik. En het is zo'n zalige ( smelt )kaas. Tenminste dat vind ik. Deze komt vast en zeker in mijn repertoire te staan van recepten die regelmatig gemaakt gaan worden. Bedankt voor de tip Brenda. Echt superlekker en supersnel! Groetjes, Marja. ?????????
Charlotte
Lekker hoor! Kan denk ik ook met vegetarisch gehakt :)
Vivian | stayaliveandcooking
Simpel maar wel heel lekker: ziet er goed uit! Pasta is altijd een winnend gerecht natuurlijk. Fijne week!
ingrid
wij maken zo'n kaaskorstje erboven op altijd met broodkruim, oude kaas en knoflook is echt superlekker... en is ook handig als je nog wat oud brood hebt om op te gebruiken.