Ga naar de inhoud

Smashed krieltjes met geroosterde wortels

Een bijna-AVG’tje. dat zijn deze smashed krieltjeset geroosterde wortels in honing-pepermarinade met yoghurtsausje.

20 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Smashed krieltjes met geroosterde wortels

Smashed krieltjes met geroosterde wortels

Yes, een heerlijke en makkelijke maaltijd. Smashed krieltjes met geroosterde wortels. En dat zijn niet zomaar wortels, de worstel marineren we in honing-pepermarinade en we serveren er een lekker fris yoghurtsausje bij.

Smashed krieltjes met geroosterde wortels

Smashed krieltjes met geroosterde wortels in honing-pepermarinade met yoghurtsausje

Zo, dat is een hele mond vol he? Maar zo lekker!

Een bijna-AVG’tje, dat zijn deze smashed krieltjes in combinatie met in de oven geroosterde bospeen, ten voeten uit. Wil je er een echt AVG’tje van maken? Voeg dan een vegaburger of kipfilet gewikkeld in bacon toe!

Maar ook zonder vlees of vegaburger is dit een heerlijke maaltijd.

Smashed krieltjes met geroosterde wortels

Smashed krieltjes met geroosterde wortels

Smashed krieltjes. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet hoor. De krieltjes koken we eerst in de schil. Daarna leggen we ze op een bakplaat waarmee we ze met een vork platdrukken. Oftewel ‘smashen’. Leg er een plakje boter op voor je het de oven in schuift, zo worden de smashes krieltjes heerlijk krokant aan de buitenkant.

Bij de smashed krieltjes serveren we geroosterde wortelen. Ook uit de oven. Lekker gebakken in in een marinade van rode peper fijn met honing, mosterd, olie en peper en zout.

Bij de smashes krieltjes met geroosterde wortel serveren we een fris yoghurtsausje van komkommer met dille, oregano en yoghurt. Samen maakt dit een heerlijke maaltijd (met of zonder vlees of vegaburger).

Smashed krieltjes met geroosterde wortels

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze smashed krieltjes met geroosterde wortels

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Kook de krieltjes in de schil 10 - 15 minuten voor totdat ze zacht zijn. Giet ze daarna af en laat kort uitstomen.
3
Stap 3
Schil de bospeen en verwijder het groen. Je kunt eventueel wat groen aan de bovenkant laten zitten. Leg de wortels in een ovenschaal.
4
Stap 4
Snijd de rode peper fijn en meng in een kommetje met de honing, mosterd, olie en peper en zout. Verdeel over de wortels.
5
Stap 5
Verdeel de krieltjes over de bakplaat, laat ruimte op de bakplaat voor de wortels. Druk dan met de achterkant van een vork de krieltjes plat. Druk de krieltjes niet helemaal kapot, maar stop vlak voordat de vork de bakplaat raakt.
6
Stap 6
Snijd de roomboter in kleine blokjes en verdeel die blokjes over de krieltjes. Breng ze op smaak met peper en zout.
7
Stap 7
Zet de ovenschaal met de wortels op de bakplaat en doe de bakplaat in de oven. Rooster 25 - 30 minuten totdat de krieltjes krokant zijn en de wortels beetgaar.
8
Stap 8
Rasp de komkommer grof en laat kort uitlekken. Meng vervolgens met de yoghurt, fijngesneden dille of oregano naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
9
Stap 9
Serveer de krieltjes met de wortels en de dip ernaast.

Lekker met een vegaburger of kip gewikkeld in bacon.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Romige kerstbroodjes

3 reacties

Joys Paques

Hallo, Waarom staat er 2x 4 eetl honing? Kan me niet voorstellen dat je 8 eetl honing gebruikt!

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Scherp van je, die stond inderdaad dubbel. Bedankt, ik heb het aangepast. gr Brenda

Judy

Hoi Brenda wat is dit een heerlijk recept. Mijn schoondochter lust helemaal geen wortels maar van deze heeft ze gesmuld! Dit ga ik zeker vaker maken

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op