Snelle enchilada met gehakt
Het is alweer een poosje geleden dat ik een foto van dit gerecht deelde via Instagram. Het was een hit, jullie wilden allemaal weten wanneer het recept online kwam. Nou, jullie hebben er even op moeten wachten maar hier zijn ze. Dé enchilada’s met gehakt! Bij mijn vaste keurslager liggen altijd enchilada’s met gehakt inSnelle enchilada met gehakt
Bewaren
Het is alweer een poosje geleden dat ik een foto van dit gerecht deelde via Instagram. Het was een hit, jullie wilden allemaal weten wanneer het recept online kwam. Nou, jullie hebben er even op moeten wachten maar hier zijn ze. Dé enchilada’s met gehakt!
Bij mijn vaste keurslager liggen altijd enchilada’s met gehakt in de vitrine. Ze zien er super lekker uit, maar ik heb ze nog nooit gekocht omdat ik vind dat ik ze dan net zo goed zelf kan maken. Maar dan moet ik dat dus wel even doen. En dat deed ik.
Een lekker maaltje voor de woensdag, of eigenlijk iedere andere dag van de week. De enchilada’s zijn ontzettend lekker, en snel te maken. Binnen 20 minuten schuif je ze de oven in, hierna warm je ze nog even door zodat de kaas lekker smelt en kun je aanvallen.
Enchilada met gehakt
Bereidingstijd 20 minuten en 15 minuten oventijd
Ingrediënten voor 3 personen:
- 6 tortilla’s
- 350 gram rundergehakt
- 1 ui
- teentje knoflook
- 3 paprika’s (ik nam drie kleuren)
- eetlepel tomatenpuree
- blikje tomatenblokjes (400 gram)
- peper en zout
- geraspte kaas (zoveel of weinig als je zelf lekker vindt)
Bereiding
Snipper de ui en pers de knoflook. Bak dit in een koekenpan met olijfolie glazig. Voeg hierna het gehakt toe en bak dit rul. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit ook even mee.
Snijd de paprika’s in blokjes voeg dit samen met de blik tomatenblokjes toe aan het gehakt. Breng op smaak met peper en zout. Laat dit ongeveer 15 minuten op zacht vuur pruttelen.
Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet een ovenschaal in.
Bestrijk een tortillawrap met een beetje van de tomatensaus. Beleg net onder het midden van de wrap een reep van het gehaktmengsel (met zo min mogelijk vocht er bij). Rol de tortilla op en plaats dit in de ovenschaal. Herhaal dit met de andere tortilla’s. Verdeel de overgebleven saus over de gerolde enchilada’s. Bestrooi met geraspte kaas en verwarm de enchilada’s 15 minuten in de oven.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
11 reacties
Nicole
Klinkt lekker maar gaan er helemaal geen kruiden door behalve peper en zout?
Bianca
Mmm, lekker! Zonder kaas ook lekker of eigenlijk incompleet? Mijn man lust geen kaas en ik ben jùìst een echte kaaskop!
Onno
Gemaakt voor vier personen. Recept verdubbrld moest ook wel was schoon op. Smaakte duidelijk erg goed
Marijke
Je hebt het over 'de tomatensaus' en over 'het gehaktmengsel'. Is dit hetzelfde of lees ik toch ergens overheen? Alvast bedankt!
Brenda Kookt
Ik bedoel daar inderdaad hetzelfde mee
Onno
MMMmmm heerlijk! Heb er Mexicaanse salade met dressing bij gemaakt, ook erg lekker! Zie hier het recept: http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten/gegrilde-spiering-met-mexicaanse-salade-en-een-kruidige-dipsaus Gr. Onno. :-)
Janique
Zoooo lekker, al meerdere malen gemaakt, echt een succes :)
Brenda Kookt
Wat leuk om te horen! Bedankt voor je reactie :)
Bieke Vannieuwenhuyse
Superlekkere receptjes!! Straks even de Enchilada met gehakt proberen :-).
Heike
Wowww dat ziet er lekker uit en heb deze recept opgeschreven en ga ik zeker gauw eens maken. Ziet er zo heerlijk uit jammie jammie!!
Els
Jammie, dat valt hier vast ook wel in de smaak met lekker veel kaas