Snelle kwarkyoghurt ijstaartjes
Bewaren
Vandaag heb ik iets lekkers voor jullie, een snel fris toetje met kwarkyoghurt.
Ik ben gek op yoghurt, maar ook op kwark. Ik eet het vaak als ontbijt en neem na de avondmaaltijd vaak ook nog een schepje. Yoghurt omdat het lekker fris is en kwark omdat het mooi romig is. Het liefst neem ik daarom ook een dikke yoghurt zodat het bijna kwark is. Melkunie heeft nu iets nieuws: kwarkyoghurt. Het beste van kwark en yoghurt in één pak!
Melkunie kwarkyoghurt is lekker romig, maar niet zwaar. Het bevat slechts 1,5% vet. De substantie is mooi luchtig, bijna fluweelzacht. De kwarkyoghurt is verkrijgbaar in de smaakcombinaties: appel-kaneel, perzik-passievrucht en aardbei-framboos. Als je me vraagt welke het lekkerste is kan ik je dat niet zeggen. Ik kan namelijk niet kiezen. Aardbei-framboos is altijd goed, ik houd erg van perzik-passie en appel-kaneel is een verrassende combinatie, het is weer eens wat anders.
Leuke tip: de kwarkyoghurt is vanaf maart verkrijgbaar en tot 4 april loopt er een leuke geld-terug-actie. Nadat het je het product in de supermarkt hebt gekocht kun je via www.melkunie.nl/actie het aankoopbedrag terugvragen. Zo is het nog leuker om het product te proberen, én mijn recept er mee te maken.
Kwarkyoghurt is een lekker verwentoetje voor elke dag, maar je kunt er meer mee. Je kunt er heel gemakkelijk een lekker toetje van maken. Bijvoorbeeld een lekker ijstaartje. Scroll naar beneden voor het recept.
Snelle kwarkyoghurt ijstaartjes
Bereidingstijd 10 minuten en 60 minuten tijd om op te stijven/te bevriezen
Ingrediënten voor 12 stuks
- 1 pak Melkunie kwarkyoghurt (in de smaak die jij lekker vindt, of alledrie zoals ik heb gedaan)
- 70 gram ongezouten roomboter
- 220 gram bastongekoeken
Extra benodigd: een cupcaketray (siliconen tray werkt het gemakkelijkst)
Bereiding:
Maal de bastongekoeken fijn met een keukenmachine of stop het in een plasticzakje en ga er op staan. Verwarm de boter in een pannetje tot het gesmolten is. Roer de koekkruimels door de boter.
Verdeel in ieder vormpje een eetlepel van het kruimelmengsel en druk dit met een lepel aan. Giet hierop de Melkunie kwarkyoghurt tot de vormpjes bijna helemaal gevuld zijn.
Laat de taartjes minimaal 60 minuten in de vriezer bevriezen.
Tip: ik vind het lekker als de ijstaartjes nog niet helemaal bevroren zijn, maar je kunt ze ook langer in de vriezer laten uitharden zodat het een echt ijstaartje wordt.
Dit artikel is een samenwerking met Melkunie, lees mijn disclaimer
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
7 reacties
Lara Heida
Kan je er ook karamelsaus op doen
Brenda Hoff
Dat kan zeker, lijkt me heerlijk! :)
melinda
helaas deze yoghurt kwark niet kunnen vinden. dus gaan het met kwark proberen
Mieke
kan dit ook met griekse yoghurt?
Lianne
Wat een gemakkelijk en leuk receptje! :) En het ziet er heerlijk uit.
Brenda Kookt
Bedankt, en ja zeker! Lekker snel. Je moet alleen even geduld hebben tot de kwarkyoghurt bevroren is :)
Marlotte
Wat een makkelijk recept, ziet er heerlijk uit!