Snelle tomatenquiche met mozzarella
Eerder deze week vertelde ik je over The new easy van Donna Hay (klik hier om mijn review terug te lezen), vandaag deel ik een variatie op een van de recepten uit dit kookboek. Een snelle tomatenquiche met mozzarella. Donna Hay staat bekend om haar snelle en smaakvolle recepten. Dit is er ook zo eentje.Snelle tomatenquiche met mozzarella
Bewaren
Eerder deze week vertelde ik je over The new easy van Donna Hay (klik hier om mijn review terug te lezen), vandaag deel ik een variatie op een van de recepten uit dit kookboek. Een snelle tomatenquiche met mozzarella.
Donna Hay staat bekend om haar snelle en smaakvolle recepten. Dit is er ook zo eentje. Super simpel om te maken, en bommetje vol smaak. Écht lekker.
Dit is een leuke manier om snel een hartig taartje of een quiche te maken. Het bladerdeeg wordt niet gekneed of in een vorm geplaatst, en ook de vulling is super simpel. En smaakvol. Gemarineerde tomaatjes, liefst in verschillende kleuren. Het oorspronkelijke recept van Donna Hay heb ik iets aangepast naar mijn smaak en de ingrediënten die ik voor handen had.
Een kleine tip: pas bij het uitknijpen van de tomaatjes op. Voor je het weet vliegen de tomatenzaadjes alle kanten op en zit je mooie witte t-shirt onder de spetters. Ik spreek uit ervaring 😉
Snelle tomatenquiche met mozzarella
Bereidingstijd 10 minuten en 10 minuten baktijd
Ingrediënten voor 4 quiches:
- 8 plakjes kant en klaar bladerdeeg (ontdooid)
- 500 gram gemengde cherry tomaten
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 tenen knoflook
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- zout en peper
- 1 grote bol mozzarella
- 2 eetlepels verse basilicum
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg 4 plakken bladerdeeg op de met bakpapier beklede bakplaat. Leg de andere plakken hierop en druk de plakjes aan.
Maak een sneetje in de tomaatjes en knijp het sap en de zaadjes er uit. (pas op voor je kleding) Schep de uitgeknepen tomaten met olie, geperste knoflook, oregano, zout en peper om in een kom. Verdeel het mengsel over plakjes bladerdeeg, laat de randen van het bladerdeeg vrij. Bak de bladerdeegtaartjes 15-20 minuten in de oven, tot het deeg goudbruin en krokant is geworden.
Maak de quiches af met mozzarella, en verse basilicum.
Tip: ook lekker met een paar plakjes rauwe prosciutto er bij
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
9 reacties
Bas
Oeh..lekker. Met het sap en de zaadjes van de tomaten doe je verder niks?
Brenda Kookt
Nee dat heb ik niet gebruikt
Daniëlle
Ik heb het net gegeten. En het was heerlijk!
JaimysKitchen
Lekker hoor! Ik maak dit soort taartjes nooit eigen, waarom :)
Erik
Oooh ok want ik heb laatst dit recept van jou website gemaakt wat ik ook erg lekker vond. https://jaimyskitchen.nl/recepten/spaanse-gazpacho
Florence Vlogt
HMMM klinkt erg lekker! Ga ik zeker eens maken. Meteen opslaan hihi.
Cheese and Chinese
Wat ziet dit er leuk uit! Wij kiezen ook vaak voor een mix van oranje en rode tomaatjes, ziet er toch leuker uit op een foto!
Marleen
Lijkt me heerlijk Brenda. De mozzarella niet mee de oven in? Met riccotta lijkt me ook lekker en minder vet.
Brenda Kookt
Nee de mozzarella leg je er later op, nadat het uit de oven komt. Maar als je wilt kun je de mozzarella ook even met het taartje in de oven verwarmen.