Ga naar de inhoud

Spaghetti met ballen

Een (groot) bord dampende pasta. Zo nu en dan heb ik dat gewoon even nodig.  Bijvoorbeeld een bord spaghetti, én dan het liefst met ballen. Lekkere ballen. Én met mozzarella. Deze versie van de spaghetti is bij ons thuis DIK goedgekeurd (had ik niet verwacht van alle personen in het huishouden). Dus dan is de spaghetti
Delen op

Spaghetti met ballen

Spaghett_met_gehaktballen_txt

Een (groot) bord dampende pasta. Zo nu en dan heb ik dat gewoon even nodig.  Bijvoorbeeld een bord spaghetti, én dan het liefst met ballen. Lekkere ballen. Én met mozzarella. Deze versie van de spaghetti is bij ons thuis DIK goedgekeurd (had ik niet verwacht van alle personen in het huishouden). Dus dan is de spaghetti met ballen vast ook geschikt voor jou. Maak dit lekkere maaltje, ideaal na een dag werken.

Spaghett_met_gehaktballen_02

Spaghetti met ballen

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram spaghetti
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 a 3 eetlepels paneermeel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel (grove) mosterd
  • 4 blaadjes verse basilicum (of een beetje gedroogde)
  • peper en zout
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • bol buffel mozzarella

Bereiding

Meng het gehakt met het ei, paneermeel, een fijngesneden teentje knoflook, mosterd, basilicum en peper en zout. Draai hiervan 12 ballen en bak deze in olijfolie mooi bruin en gaar. Kook de spaghetti gaar.

Snipper de ui, snijd de courgette in blokjes en pers de knoflook. Fruit de ui en de knoflook even aan en voeg hierna de courgette toe, bak dit even mee.
Voeg de tomatenblokjes bij de groenten en meng dit met een beetje water. Laat dit even mee pruttelen en voeg de gehaktballen bij de saus.

Verdeel de spaghetti over de borden, verdeel hierover de saus én de ballen en maak het af met gescheurde mozzarella.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

4 reacties

Gea

Bedankt voor dit recept. Het smaakte heerlijk!

Laat een bericht achter

Tineke Oud

Dat ga ik eten vanavond. Lekker!

Laat een bericht achter

Marleen

Wat een leuke (en ook wel snelle) manier om zo spaghetti te eten. Hij komt op mijn boodschappenlijstje, bedankt :)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Leuk, hij is echt heerlijk!

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op