Ga naar de inhoud

Spaghetti met broccolipesto

Een lekker pastamaaltje voor elke dag. Spaghetti met broccolipesto. Een hit bij jong en oud!
20 minuten Bereidingstijd
Delen op
Spaghetti met broccolipesto

Spaghetti met broccolipesto

Yum, vandaag staat er een heerlijke makkelijke maaltijd voor je klaar. Een typische makkelijke maandag maaltijd. Zo eentje die in de smaak valt bij het hele gezin, van jong tot oud. Spaghetti met broccolipesto.

Wat mij betreft is dit een lekker pastamaaltje voor elke dag. Spaghetti met een heerlijke pesto-groentessaus. Een hit bij jong en oud! Lees ook vooral even de extra tips door, zodat je deze snelle pasta iedere keer met een andere twist op tafel zet.

Spaghetti met broccolipesto

Dit is (net als deze pasta met paprikasaus) weer een makkelijk pastagerecht voor je dat ook de allerkleinsten lekker op zullen peuzelen. Makkelijk, snel en toch voedzaam, daar gaan we voor bij deze spaghetti met broccolipesto.

En wat heel fijn is: je kunt dit recept zelf nog verder aankleden als je wilt: stukje kipfilet, een stuk vis of een vegaburger erbij, een groene salade of een tomatensalade ernaast – het kan allemaal. Zo kun je voor de kids bijvoorbeeld voor dit basisrecept gaan, en voor de volwassenen extra’s toevoegen. Al is de pasta ook ‘gewoon zo’ een heerlijke maaltijd. 

Spaghetti met broccolipesto

Spaghetti met broccolipesto

Dit pastagerecht zit er super lekker, maar ook simpel uit. En is het ook. Je zet de maaltijd binnen no time op tafel. In feite is het gekookte spaghetti samen met een broccoli-pestosaus.

De pestosaus maak je in dit geval van kant-en-klare pesto en licht gebakken broccoli. Samen met kookroom en citroen wordt dit een lekkere dikke en smaakvolle saus.

Vind je het geheel te sauzig zo? Houd dan wat broccoliroosjes apart en bak die nog wat langer door totdat ze karameliseren. Serveer ze er vervolgens naast of bij de spaghetti met broccolipeseto. Net zo lekker!

Spaghetti met broccolipesto

Variarieren met dit spaghettirecept

Met een recept als deze kun je eenvoudig variëren en extra’s toevoegen. Gebruik onderstaand recept als basis, en voeg extra ingrediënten toe om het iedere keer weer een beetje anders te maken. Zo kun je hem de ene keer vegetarisch eten en de volgende keer met vlees of vis toegevoegd.

Een paar tips:

  • gerookte kipreepjes of reepjes gebakken kipfilet
  • zalmsnippers of een stukje gebakken zalm
  • tonijn uit blik
  • cherry tomaatjes
  • diverse gegrilde groenten

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze spaghetti met broccolipesto

Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Stap 2
Snijd de broccoli in roosjes. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn.
3
Stap 3
Kook de broccoli beetgaar in een pan met kokend water.
4
Stap 4
Verwarm olie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook totdat de ui glazig is. Giet de broccoliroosjes af en voeg ze toe aan de pan. Zet het vuur wat hoger, zodat de roosjes karameliseren. Laat een paar minuten bakken.
5
Stap 5

Doe vervolgens de inhoud van de pan in een hoge maatbeker en voeg ook de pesto, kookroom, citroenrasp en 1 eetlepel citroensap toe. Mix het geheel tot een romige saus. Breng op smaak met peper en zout.

6
Stap 6
Giet de spaghetti af en meng deze vervolgens met de saus. Schep de pasta meteen op de borden en garneer de pasta met pompoenpitten en basilicum.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Romige kerstbroodjes

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op