Ga naar de inhoud

Spiesje: kip met mango

De afgelopen dagen stond ik in de keuken om tapas klaar te maken. Met vriendinnen had een gezellig (en vooral ook lekker) tapasavondje gepland. In de concept-artikelen voor het blog kwam ik dit spiesje van kip met mango tegen. Omdat dit ook een leuk gerechtje voor bij de tapas is vond ik het toepasselijk om

Spiesje: kip met mango

Kip-mango spiesjes txt

De afgelopen dagen stond ik in de keuken om tapas klaar te maken. Met vriendinnen had een gezellig (en vooral ook lekker) tapasavondje gepland. In de concept-artikelen voor het blog kwam ik dit spiesje van kip met mango tegen. Omdat dit ook een leuk gerechtje voor bij de tapas is vond ik het toepasselijk om deze vandaag te publiceren.

Door de mango is het gerecht lekker fris, en door de ketjap en sesamzaadjes heeft het een oosters tintje. Niet bepaald een Spaanse tapas, maar wel een lekker klein hapje. Zeker handig als je eens iets anders wilt dan de traditionele tapas.

Ook kun je dit hapje serveren als amuse of voorgerecht.

Kip-mango spiesjes 03

Spiesje: kip met mango

Ingrediënten voor 6 amuses:

  • 1 medium kipfilet
  • halve mango
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 eetlepel sweet chilli saus
  • veldsla
  • sesamzaadjes

Extra benodigd: amuse schaaltjes en kleine prikkers

Bereiding:

Meng in een kommetje de olijfolie met ketjap, sweet chilli saus, peper en zout tot een marinade. Snijd de kip in blokjes (minimaal 12) en laat dit ongeveer een uurtje afgedekt marineren in de koelkast.

Verwarm olie in een koekenpan en bak de blokjes kip gaar. Snijd de mango in blokjes (minimaal 6).

Verdeel een beetje veldsla over de amuseschaaltjes en rijg aan de prikkertjes een blokje kip, mango en sluit af met kip. Leg de spiesje met kip met mango op de amuseschaaltjes en bestrooi het voor het serveren met sesamzaadjes.

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Huzarensalade
Aziatische Kipspiesjes met honing en knoflook

6 reacties

linda

vraagje: is de sojasaus zout, zoet of is er nog iets anders??

Laat een bericht achter

linda

Beste Brenda, Ben zo blij dat ik je site heb ontdekt! Al veel lekkers gemaakt. Vraagje over de spiesjes met kip en mango: de sojasaus, is dat de zoute of zoete?? Asin of manis of is er nog iets anders? Mvg, Linda

Laat een bericht achter

Tracy

Ziet er lekker uit! Kan je dit hapje ook koud serveren?

Laat een bericht achter

Maaike

Ziet er heel schattig uit, kip en mango is ook altijd lekker samen dus lijkt me heerlijk dit.

Laat een bericht achter

Emily van Kampen

Het ziet er goed uit! Ook leuk als hapje op een verjaardag of bij een buffet.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

In dit geval is de sojasaus zout

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op