Ga naar de inhoud

Spinaziestamppot

Vandaag heb ik een lekker stamppotje voor jullie klaargezet. Eentje die net even anders is dan je gewend bent. Een spinaziestamppot. Ik ben dol op prutjes als deze. En voor een stamppot hoeft het namelijk echt geen winter te zijn. Ook in de lente (en zelfs in de zomer) is het lekker om zo nu
Delen op

Spinaziestamppot

Spinaziestamppot met kip en ei txt

Vandaag heb ik een lekker stamppotje voor jullie klaargezet. Eentje die net even anders is dan je gewend bent. Een spinaziestamppot.

Ik ben dol op prutjes als deze. En voor een stamppot hoeft het namelijk echt geen winter te zijn. Ook in de lente (en zelfs in de zomer) is het lekker om zo nu en dan een stamppotje te eten. Vind ik dan.. Als je een combinatie van een lekkere groente neemt met een paar extra ingrediënten is het al snel goed.

Deze spinziestamppot met ei, kip, champignons en pijnboompitjes is goed. Heel erg goed. Als extraatje heb ik het recept voor de Kip Parmazaan gebruikt. Maar natuurlijk kun je ook ongepaneerde, of gewone gepaneerde kipfilet gebruiken. Wat je zelf lekker vindt.

Spinaziestamppot met kip en ei

Spinaziestamppot

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 500 gram aardappelen
  • 250 gram verse spinazie
  • 1 rode ui
  • teentje knoflook
  • 100 gram champignons
  • 2 eieren
  • 1 kipfilet (ik nam kipfilet Parmezaan volgens dit recept, je kunt ook ongepaneerde kipfilet gebruiken)
  • 1,5 eetlepel pijnboompitjes
  • 1,5 eetlepel crème fraîche
  • peper en zout

Bereiding:

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in 15 – 20 minuten gaar. Kook in een andere pan de eieren hard.

Volg de stappen uit dit recept om de Kip Parmezaan klaar te maken of bak de kipfilet ongepaneerd een beetje peper en zout. Snijd de gebakken kipfilet in stukken. Snijd de ui in halve ringen en de champignons in plakjes. Bak de ui en champignons aan in een wok of koekenpan met olie samen met een teentje geperste knoflook. Bak de spinazie mee tot het geslinkt is.

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Snijd de gekookte eieren in stukjes. Stamp de aardappelen fijn en breng op smaak met peper en zout. Meng de crème fraîche door de aardappelen. Roer het spinaziemengsel, stukken kipfilet, ei en pijnboompitjes door de aardappelpuree.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

15 reacties

Rianne

Hoi Brenda, Heb dit gerecht vanavond gemaakt en wat hebben we zitten smullen heb twee dochters waarvan een niet de makkelijkste is en met normale spinazie en aardappels in de aanslag zijn we gaan eten. Maar ze wilde dit proberen. Ik moet het vaker maken van haar en ga het ook zeker doen. Dank je wel voor dit recept. Groetjes, Rianne

Laat een bericht achter

Jenny

Vorige week gemaakt, echt waanzinnig lekker, mijn vriend en ik vonden het een groot succes! :-)

Laat een bericht achter

AJKRJH

Vanavond voor de tweede keer gemaakt. Echt een heerlijke maaltijd, ons buikje weer vol gegeten. Bedankt voor je inspirerende recepten.

Janneke

Vanavond deze stamppot gemaakt. Het was een succes, zelfs onze lastige eter de kleuter had zijn bordje leeg....zonder aandringen! Super deze blijft erin, bedankt!

Laat een bericht achter

RoosRCPTN

Ziet er heerlijk uit! Goed idee om ook nu in de lente stamppot te (blijven) eten. Ik ben meestal niet echt van stamppotten, maar juist zo'n frisse variant lijkt me wel lekker!

Laat een bericht achter

marijke

Gisteren gemaakt, en het was heerlijk! Deze houden we erin!!

Cora Timmer

Ook wij hebben het net gegeten en dat zal niet de laatste keer zijn want het was erg lekker! bedankt.

Laat een bericht achter

Marco

Heerlijk gerecht.. aardappelen heb ik met 50% zoete aardappel gemaakt, de parmezaan kipfilet maakt het gerecht nog completer! Heerlijk gegeten allemaal. Grt. Marco

Brenda Kookt

Wat super om te horen Cora, leuk dat je een reactie achter laat

Tineke

we hebben het net op! Heerlijk! Je bloemkool,feta,chorizostamppot is ook zo lekker! Dank je wel voor al je lekkere recepten!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat fijn! Dank je wel voor je reactie Tineke, super leuk om te horen.

Ellen

Mmm, zo lekker! Dit ga ik snel eens maken

Laat een bericht achter

Emma

Klinkt erg goed!!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Super leuk om te horen Janneke :)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op