Ga naar de inhoud

Tagliatelle met zalm en ei

Een lekker zonnig pastagerecht. Dat is het recept dat ik vandaag heel graag met jullie wil delen. Een tagliatelle met gerookte zalm en een zacht eitje. Zelf sta ik deze weken fulltime in de keuken, maar voor iedereen die daar geen tijd (of zin) in heeft tip ik deze snelle pasta.  Ik ben fan van dit
Delen op

Tagliatelle met zalm en ei

Pasta met zalm en ei

Een lekker zonnig pastagerecht. Dat is het recept dat ik vandaag heel graag met jullie wil delen. Een tagliatelle met gerookte zalm en een zacht eitje.

Zelf sta ik deze weken fulltime in de keuken, maar voor iedereen die daar geen tijd (of zin) in heeft tip ik deze snelle pasta.  Ik ben fan van dit soort gerechtjes. Deze pasta draai je super snel in elkaar. Zelfs als je eigenlijk geen tijd hebt om te koken. En het is écht lekker.

Dit pastagerecht is lente op je bordje, lekker zonnig. Zachte vers gekookte tagliatelle met slierten gerookte zalm, doperwtjes, Parmezaanse kaas, rucola en tot slot een lekker zacht eitje waarbij de dooier uitloopt. Loopt het water je al in de mond?

Zomer pasta met zalm en ei

Tagliatella met zalm en een gepocheerd eitje

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram tagliatella
  • 100 gram doperwten
  • 2 eieren
  • 120 gram gerookte zalm
  • 2 handen rucola
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepels extra vergine olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

Kook de tagliatelle beetgaar is ruim water en giet het hierna af. Verwarm de doperwtjes 5 minuten in kokendheet water.

Kook de eieren 3 minuten, zodat ze nog zacht zijn van binnen.

Snijd de gerookte zalm in grove stukken.

Meng de tagliatella met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng met de stukken zalm, doperwtjes, rucola en parmezaanse kaas.

Verdeel de pasta over de borden en leg hier het gepelde gekookte ei op.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

5 reacties

Peter

Ik ga het proberen, klinkt zoals ik het lekker vind.

Laat een bericht achter

Iris

Heerlijk, we hebben gesmuld!

Laat een bericht achter

Ria | liefdevoorbakken.nl

Ow, dat ziet er aantrekkelijk uit! Dat ga ik eens proberen!

Laat een bericht achter

Marlies

Zelfs op de vroege ochtend heb ik hier wel zin in!

Laat een bericht achter

Bianca Schrijft

Zelf ben ik al een tijdje opzoek naar een bepaald recept voor Tagliatelle met zalm, maar dit is ook weer een manier waarvan ik denk: 'Toch maar eens uitproberen.' Dank je wel voor de tip.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op