Ga naar de inhoud

Tomaat gevuld met ei

Het recept van het ei in een broodje hebben jullie de afgelopen jaren massaal gekookt, en ik weet zeker dat dit recept ook dit jaar tijdens de paasdagen veelvuldig gaat worden gemaakt. Het is gewoon een toppertje. Maar een ei kun je niet alleen in een broodje stoppen, dat kan ook in een tomaat. Daarom

Tomaat gevuld met ei

Ei in tomaat

Het recept van het ei in een broodje hebben jullie de afgelopen jaren massaal gekookt, en ik weet zeker dat dit recept ook dit jaar tijdens de paasdagen veelvuldig gaat worden gemaakt. Het is gewoon een toppertje. Maar een ei kun je niet alleen in een broodje stoppen, dat kan ook in een tomaat. Daarom deel ik vandaag nog een lekker receptje voor de paasbrunch-, of het paasontbijt. Een tomaat gevuld met ei.

Het leuke met dit recept is dat je het zo gek kunt maken als je zelf wilt. Je kunt voor een basis recept gaan waarbij je de tomaat alleen vult met en ei, peper en zout. Maar je kunt het ook wat specialer maken door bijvoorbeeld bacon, ham of gerookte zalm toe te voegen. Ik bracht het gevulde tomaatje extra op smaak door een beetje bieslook door het ei te mengen.

Tomaat gevuld met ei

Tomaat gevuld met ei

Bereidingstijd 10 minuten en 30 minuten oventijd

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 tomaten
  • 4 kleine eieren
  • verse bieslook
  • peper en zout

Bereiding:

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 C.

Snijd van de onderkant van de tomaten een heel klein plakje af zodat de tomaat goed rechtop blijft staan. Snijd of lepel de binnenkant van de tomaten leeg zodat ze gevuld kunnen worden.

Breek boven iedere tomaat een ei, breng het ei op smaak met peper, zout en een betje fijngesneden verse bieslook.

Zet de gevulde tomaten op de bakplaat en verwarm dit 25-30 minuten in de oven tot het ei gestold is.

Bekijk ook andere recepten
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem

5 reacties

marcel

ik zou er wat ham en kaas bij in doen lijkt me nog lekkerder. Maar dit idee vind ik wel geinig en ga het zeker eens proberen

Laat een bericht achter

Catharina

Vaak zijn de simpelste gerechtjes het lekkerst! Deze lijkt me super!! Ik ga het zeker proberen!

Laat een bericht achter

Marlies

Grappig idee! Je moet er maar net even opkomen.

Laat een bericht achter

Cheese and Chinese

Super leuk idee! Ik maak van van die eimuffins maar dit is een leuke afwisseling!

Laat een bericht achter

Marlotte

Ah, wat ziet het er onwijs leuk uit! Die ga ik onthouden voor Pasen!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op