Ga naar de inhoud

Tomatendip met feta

Dippen! Ik ben er dol op! Chips, crackers of brood dippen in een lekker smeerseltje of sausje. Heerlijk! Het viel me op dat ik nog geen dip-recept op mijn blog heb staan. Bij deze de eerste, er zullen er meerdere volgen! Dit is een lekker dip-gerechtje met tomaat en feta. Je kunt dit serveren als hapje
Delen op

Tomatendip met feta

Tomatendip met feta

Dippen! Ik ben er dol op! Chips, crackers of brood dippen in een lekker smeerseltje of sausje. Heerlijk!
Het viel me op dat ik nog geen dip-recept op mijn blog heb staan. Bij deze de eerste, er zullen er meerdere volgen!

Dit is een lekker dip-gerechtje met tomaat en feta. Je kunt dit serveren als hapje bij de borrel, als amuse of als je verschillende hapjes eet.

Tomatendip met feta

Voor deze dip heb je niet veel ingrediënten nodig. Het belangrijkste zijn de tomaten en de feta. Ik vind het leuk (en lekker) om verschillende kleuren tomaatjes te gebruiken, maar dat hoeft natuurlijk niet per se.

Tomatendip met feta
Als ‘dipper’ heb ik zelfgebakken ‘flatbread’ gebruikt. Dit is een soort brood dat gemakkelijk en snel zelf te maken is. Na het bakken wordt het een beetje hard. Lekker, en ideaal om te dippen. De volgende keer dat ik het maak zal ik foto’s maken en het recept hier plaatsen.

In plaats van ‘flatbread’ kun je ook stokbrood of toastjes gebruiken.

Tomatendip met feta

Tomatendip met feta

Ingrediënten:

  • 200 gram Cherry tomaten
  • 1 teentje knoflook (of knoflookpasta)
  • een hand verse koriander
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • 100 gram feta
  • peper
  • crackers, flatbread of stokbrood om mee te dippen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de tomaatjes.

Meng in een kom de tomaten met knoflook, oregano, koriander, peper, olijfolie en balsamico. Plaats de plak feta in een kleine ovenschaal. Verdeel hierover het tomaten-mengsel.
Verwarm dit 15 minuten in de oven.

Dip stokbrood, crackers of flatbread in de tomatendip met feta. De feta smelt niet, maar wordt door het verwarmen in de oven wel zacht. Eet deze dip direct op als het ui de oven komt.  Als het afkoelt wordt de feta namelijk weer hard. Als het is afgekoeld kun je het nog een keer verwarmen zodat de feta weer lekker zacht wordt.

Bron: Smitten Kitchen

 

 

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta
Geroosterde pompoensoep met bloemkool
Parmezaanaardappels met bloemkool uit de oven

2 reacties

Brenda Kookt

Goed idee! In plaats van dippen kun je ook smeren :)

Laat een bericht achter

Julie

Mmm heerlijk, zelfs als lunch :)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op