Ga naar de inhoud

Tompoucetaart

Het is te lang geleden dat ik een zoet recept deelde. Tijd voor een taart, tompoucetaart! Laatst was ik op verjaardag en kreeg ik een tompoucevlaai. Het bleek een gewone vlaai met daarop mini tompouces. En dat viel me zo tegen, dat ik besloot zelf een betere versie te maken....
40 minuten Voorbereidingstijd
3 uur Bereidingstijd
Delen op

Tompoucetaart

Het is te lang geleden dat ik een zoet recept deelde. Tijd voor een taart, tompoucetaart!

Laatst was ik op verjaardag en kreeg ik een tompoucevlaai. Het bleek een gewone vlaai met daarop mini tompouces. En dat viel me zo tegen, dat ik besloot zelf een betere versie te maken.

Tompoucetaart

Vroeger aten we alleen een tompouce op de verjaardag van mijn ouders. Dan mochten we een hele, wat een traktatie! Een tompouce netjes met een vorkje eten is bijna niet te doen. Daarom haal ik eerst de bovenkant er af, eet ik het banketbakkersroom. Daarna hap ik de onderkant af, en als laatste het lekkerste. Het bladerdeeg met roze glazuur (en slagroom).

Voordeel aan deze versie op de tompouce is dat je hem ‘normaal’ kunt eten. Gewoon, met een vorkje. De taart heeft een krokante bodem van bladerdeeg. Iets wat echt niet mag ontbreken bij een tompoucetaart wat mij betreft. Daarop heb ik een laag banketbakkersroom en daarop een laag romig monchoumengsel wat het extra smeuĆÆg maakt. En tot slot maakt het roze glazuur de taart helemaal af.

Deze taart smaakt echt naar tompouce, zoals je van een tompoucetaart verwacht. Bij ons thuis (en de verlate kraamvisite) was het een groot succes. Ik hoop bij jullie ook.

Tompoucetaart met monchou

Tompoucetaart

 

Ingrediƫnten

punten

Voor het glazuur

Extra genodigd:Bakvorm met een diameter van 18 cm, bakbonen of andere steunvulling

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze tompoucetaart

Voorbereiding: 40 minuten
Bereiding: 3 uur
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier.
2
Stap 2
Maak de banketbakkersoom volgens de aanwijzingen. Ik nam de mix van Dr. Oetker, hier heb ik iets minder water en 1 extra ei aan toegevoegd (zie beschrijving op de verpakking) zodat de room extra stevig wordt tijdens het bakken.
3
Stap 3
Verdeel het bladerdeeg over de bodem van het bakblik. Prik met een vork gaatjes. Dek de bodem af met bakpapier en verdeel hierover de steunvulling. Bak de bodem van bladerdeeg 20 minuten in de oven. Verwijder hierna de steunvulling en het bakpapier. Verdeel een laag banketbakkersroom over de voorgebakken bodem. Bak de bodem met banketbakkersroom hierna nog 10 minuten in de oven.
4
Stap 4
Laat de bodem met banketbakkersroom hierna afkoelen.
5
Stap 5
Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op tot het mooi stijf is. Meng de MonChou met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig in een andere kom. Klop beide mengsels door elkaar en verdeel dit over de laag met banketbakkersroom. Laat de taart hierna minimaal 3 uur opstijven (mag ook langer, laat hem bijvoorbeeld een nachtje opstijven in de koelkast)
6
Stap 6
Bereid de glazuur door de frambozen met een vork fijn te prakken. Duw dit door een zeefje zodat je de pitjes er uit haalt. Meng de poedersuiker met de gezeefde frambozen en een theelepeltje water tot een mooi roze glazuur.
7
Stap 7
Verdeel het glazuur met een lepel of spuitzakje over de tompoucetaart, laat dit eventueel in de koelkast even uitharden voor je hem aansnijdt.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd
Croissant traybake met aardbeien en room

9 reacties

Ester

We gaan hem ook maken. Maar iets minder water en een ei...stap 2 ...wat is iets minder?

Laat een bericht achter

Jeanine

Ik heb de taart gemaakt, maar het was niet helemaal geslaagd. De smaak was goed, dat was het probleem niet. Hij was alleen niet stevig genoeg en zakte in elkaar toen ik de ring verwijderde. De taart heeft een nacht in de koelkast gestaan. Ik had het idee dat het aan de banketbakkersroom lag, deze was nog erg lobbig. Ik had er gewoon een ei door gedaan zoals in het recept beschreven staat. Heb je een idee wat ik verkeerd heb gedaan of wat ik kan doen om het te verbeteren?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat jammer om te horen Jeanine. Naar welk recept heb je de banketbakkersroom gebruikt? Heb je het ei er bij gedaan maar wel minder melk toegevoegd?

Jeanine

Dit ziet er heerlijk uit! Ik ga hem proberen. Misschien goed om de eieren ook in de ingrediƫntenlijst te vermelden. Meestal heb je die wel in huis, maar zul je net zien dat dat nu niet zo is.

Laat een bericht achter

SterkInDeKeuken

Ziet er tof uit!! Is weer eens wat anders dan de standaard tompoes die veel te moeilijk is om te eten.

Laat een bericht achter

Sylvia

Heerlijk bren! Ik eet mijn tompouche net zo! Hihi!

Laat een bericht achter

Miranda

Tipje voor het eten van een normale tompouce ? roze deksel onder het onderste bladerdeeg plakje, en gewoon met je handen eten ? zelfs met een vorkje mogelijk trouwens... Ik heb toevallig van gisteren custardpudding over, ik ga dat proberen, wie weet is dat ook lekker ?

Laat een bericht achter

Mieke

Hallo brenda ik zou liever de banketbakkers room zelf maken minder toevoegingen ???alvast bedankt voor je reactie

Laat een bericht achter

Bianca

Wat ziet er dat heerlijk uit! Komt mooi optijd voor mijn verjaardag volgende week. Mogen de bladerdeeg plakjes elkaar overlappen? Of snijd je ze af?

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op