Ga naar de inhoud

Tortellinisoep – Tomatensoep met tortellini

Vandaag gaan we voor een lekkere, gevulde soep. En het is geen gewone soep, het is een tortellinisoep. Tomatensoep met tortellini er in. Echte comfortfood! Op Pinterest kwam ik laatst een foto tegen van tomatensoep met daarin tortellini en mijn nieuwsgierigheid was meteen gewekt. Dat wilde ik ook maken! Het...
30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Tortellinisoep – Tomatensoep met tortellini

Vandaag gaan we voor een lekkere, gevulde soep. En het is geen gewone soep, het is een tortellinisoep. Tomatensoep met tortellini er in. Echte comfortfood!

Op Pinterest kwam ik laatst een foto tegen van tomatensoep met daarin tortellini en mijn nieuwsgierigheid was meteen gewekt. Dat wilde ik ook maken! Het leek me supermakkelijk en lekker en dat bleek het in het echt ook te zijn. Dus stel ik jullie graag deze tortellinisoep voor!

tortellinisoep

Tortellinisoep

In de donkere dagen van de winter heb ik vaak veel behoefte aan warme soepen. Maar alleen soep vind ik dan weer erg kaal, dus serveer ik soep altijd met brood of iets anders lekkers. Maar je kunt dat extraatje natuurlijk ook ìn je soep serveren. Dus deze lichte tomatensoep maak je extra lekker door er kaastortellini aan toe te voegen. 

Het resultaat staat niet alleen snel op tafel, het is ook een allemansvriendje. Door de lichte smaken en de zachte textuur is de tortellinisoep een soep die veel mensen lekker zullen vinden. Probeer maar!

–> Op zoek naar meer maaltijdsoepen? Op deze pagina hebben we alle soepen voor je op een rijtje gezet.

tortellinisoep

tortellinisoep

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze tortellinisoep – tomatensoep met tortellini

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Snijd de knoflookteentjes fijn en snipper de ui.
2
Stap 2
Verwarm een soeppan op middelhoog vuur en fruit hierin de knoflook en de ui. Voeg daarna de Italiaanse kruiden en de chilipoeder toe.
3
Stap 3
Snijd de steeltjes van de baslicum klein (bewaar de blaadjes voor later) en voeg ze ook toe aan de pan. Roer goed door.
4
Stap 4
Voeg nu de tomatenpuree toe en laat 2-3 minuten licht aanbakken. Zo wordt de puree minder zuur.
5
Stap 5
Voeg dan de blikken tomatenblokjes toe, net als de balsamicoazijn, de suiker en de groentebouillon. Breng aan de kook.
6
Stap 6
Voeg dan de kaastortellini toe en laat deze garen in de soep.
7
Stap 7
Zet als de tortellini gaar zijn het vuur uit en voeg de room toe. Roer goed door en breng de soep verder op smaak met peper en zout.
8
Stap 8
Snijd de blaadjes basilicum grof (bewaar er een aantal ter garnering) en roer ze door de soep. Serveer de soep vervolgens.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

4 reacties

Tanja

Heerlijke soep. Ik heb de tomaten stukjes nog wel een beetje gepureerd en ipv de tortelli met kaas heb ik tortellini bolognese genomen. We hebben genoten.

Laat een bericht achter

Frederike

Hoi Brenda, voor hoeveel personen is dit recept?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Frederike, ik zie dat dit inderdaad niet goed vermeld was. Heb het er nu bijgezet, voor 4 personen.

An

Ik eet altijd graag soep, zomer en winter! In mijn studententijd gooide ik wel eens tortellini in een blik tomatensoep, deze variant is net iets "volwassener". Prima recept!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op