Ga naar de inhoud

Trifle van vla met frambozen

  J. vroeg zich af waarom hij al een tijdje geen toetjes van Brenda Kookt had gegeten. Dat was een goede vraag. Ik denk dat ik na de kerstdagen even genoeg had van toetjes. Tot ik bedacht dat je ook een toetje kunt maken van redelijk gezonde ingrediënten zoals vla. En zo ontstond deze eenvoudige, maar lekkere trifle van vla
Delen op

Trifle van vla met frambozen

 

Trifle van vla en frambozen

J. vroeg zich af waarom hij al een tijdje geen toetjes van Brenda Kookt had gegeten. Dat was een goede vraag. Ik denk dat ik na de kerstdagen even genoeg had van toetjes. Tot ik bedacht dat je ook een toetje kunt maken van redelijk gezonde ingrediënten zoals vla. En zo ontstond deze eenvoudige, maar lekkere trifle van vla met frambozen. Met kwark en bastogne koekjes.

Trifle van vla en frambozen

Zo maak je van normale ingrediënten die je in huis hebt, een feestelijk toetje. Ik had verwacht dat dit een lekker toetje zou worden, maar niet dat het zó lekker zou zijn.

Trifle van vla en frambozen

 Trifle van vla met frambozen

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 gram kwark
  • 150 gram vanille vla
  • 150 gram frambozen (eventueel uit de diepvries)
  • 8 bastogne koeken
  • 1 theelepel suiker

Bereiding:
Laat de frambozen ontdooien. Hak of stamp de koekjes fijn.
Hou een paar mooie frambozen achter, pureer de rest van de frambozen met een staafmixer of in de blender. Voeg de suiker hierbij en meng dit goed door.

Verdeel de helft van de koekkruimels over twee glazen. Schep hierover de helft van de vla, en hierop de de helft van de kwark, en de helft van de frambozen.
Herhaal deze laagjes nog een keer zodat iedere laag twee keer voorkomt.

Verdeel voor de fihishing touch een paar framboosjes over de trifles.

Tip: Krijg je visite? Maak de trifle’s van te voren klaar. Je kunt ze zeker een halve dag in de koelkast bewaren.

 

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta
Sinterklaas kwarktaart met chocolade kruidnoten
Cakerol met stoofpeer en witte chocolade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op