Ga naar de inhoud

Tropische kipsalade (smeersel)

Over 2 weken is het Pasen, en waarschijnlijk begin je inmiddels na te denken over de paasbrunch of het paasdiner? Om je daarbij te helpen deel ik de komende week heel veel lekkere paasinspiratie met je hier op Brenda Kookt!. Ik trap vandaag af met een lekker smeersel voor op...
30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Tropische kipsalade (smeersel)

Tropische kipsaladeOver 2 weken is het Pasen, en waarschijnlijk begin je inmiddels na te denken over de paasbrunch of het paasdiner? Om je daarbij te helpen deel ik de komende week heel veel lekkere paasinspiratie met je hier op Brenda Kookt!. Ik trap vandaag af met een lekker smeersel voor op brood: de tropische kipsalade.

Ik ben gek op lekkere smeersels op brood, crackers en toastjes en neem daarom bij de slager regelmatig een bakje met wat lekkers om te smeren mee. Maar het is ook helemaal niet zo lastig om zelf een smeerbare salade te maken. Ik tip je vandaag deze frisse tropische kipsalade.

De kipsalade is lekker romig. Ik heb er voor gekozen mayonaise toe te voegen, maar je kunt deze ook gedeeltelijk of helemaal vervangen door yoghurt. Kerrie en kurkuma zorgen voor de pit en de blokjes ananas en partjes mandarijn zorgen voor frisheid.

Tropische kipsalade

 

Tropische kipsalade voor op brood

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze tropische kipsalade (smeersel)

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Pocheer de kipfilet in de kippenbouillon door het 10 minuten in de bouillon te verwarmen. Let er op dat de bouillon niet kookt.
2
Stap 2
Snijd de ananas en partjes mandarijn in kleine blokjes, snijd de verse bieslook ook fijn. Meng de yoghurt met mayonaise, kerriepoeder, kurkuma, zout en peper tot een mooi papje.
3
Stap 3
Snijd de gare gepocheerde kip in kleine blokjes en laat dit helemaal afkoelen.
4
Stap 4
Roer de afgekoelde kip samen met de blokjes ananas en mandarijn door het yoghurt-mayonaise mengsel. Roer tot slot de bieslook er door.
5
Stap 5
Als je het mengsel te dik vindt, voeg dan een beetje extra yoghurt of mayonaise toe (dit is ook afhankelijk van het type yoghurt dat je gebruikt).
6
Stap 6
Tip: Wil je de salade bewaren of vooraf maken? Voeg dan de ananas en mandarijn last-minute (dus voordat je gaat eten) toe. Hierdoor voorkom je dat het sap uit de ananas en mandarijn door de hele salade loopt en deze waterig wordt. 

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Geroosterde paprikasoep met zongedroogde tomaatjes
Krieltjes Niçoise
Viral komkommersalade met zalm

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op