Ga naar de inhoud

Vegetarische witlofstamppot met appel en rozijnen

Met de frisse temperaturen van de afgelopen week heb ik echt trek in stamppot. Met boerenkoolstamppot en andijviestamppot maak je mij ontzettend blij. Maar het is wel een beetje standaard. Daarom maakte ik vorige week een vegetarische witlofstamppot. Dat is weer eens wat anders. Vegetarische witlofstamppot met appel en rozijnen...
30 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Breng de aardappelen in een pan met water aan de kook en kook ze in 15 minuten gaar.
2
Stap 2
Verwijder eventueel de bittere kern van de witlof. Kook de witlof in ruim water in 8 minuten gaar.
3
Stap 3
Giet de gekookte aardappelen af, maar vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn en roer 1/3 van het kookvocht erdoor. Breng op smaak met zout , peper en mosterd. Roer alles goed door elkaar.
4
Stap 4
Roer de witlof, blokjes appel en rozijntjes door de stamppot en verbrokkel tot slot de geitenkaas over de witlofstamppot.

Vegetarische witlofstamppot met appel en rozijnen

Met de frisse temperaturen van de afgelopen week heb ik echt trek in stamppot. Met boerenkoolstamppot en andijviestamppot maak je mij ontzettend blij. Maar het is wel een beetje standaard. Daarom maakte ik vorige week een vegetarische witlofstamppot. Dat is weer eens wat anders.

Vegetarische witlofstamppot met appel en rozijnen

En dat is het echt, want meestal als we witlof eten ga ik voor een variant met ham en kaas (zoals deze ovenschotel). Daarom heb ik de ham en Hollandse kaas deze keer expres niet toegevoegd.

Wel heb ik blokjes appel, rozijntjes en geitenkaas toegevoegd aan de witlofstamppot. Ik weet dat niet iedereen van geitenkaas houdt. Al moet ik zeggen dat de personen bij mij aan tafel niet eens door hadden dat er geitenkaas in de stamppot zat, ze vonden het heerlijk.

Tip: houd je niet zo van geitenkaas? Gebruik een zachte neutrale geitenkaas of vervang dit door bijvoorbeeld feta.

Bekijk ook andere recepten
Philly cheese steak spiesen
Ravioli in roomsaus met champignon
Kabeljauw in een sausje van honing, knoflook en mosterd

3 reacties

Vivian

Hoi Brenda, Heb jij ook een alternatief voor de geitenkaas? Groetjes Vivian

Laat een bericht achter

Jolanda

Hoi Brenda, Lijkt me lekker! Ik vind alleen mosterd echt niet lekker, heb je een tip voor wat er in plaats van mosterd doorheen zou kunnen? Groetjes, Jolanda

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

In dat geval zou ik de mosterd achterwege laten, en niet vervangen door iets anders.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op