Ga naar de inhoud

Wentelteefjes uit de oven met banaan en bosbessen

Een lekker ontbijt serveren? Deze wentelteefjes maak je de avond ervoor, 's ochtends nog even in de oven schuiven en genieten maar!

15 minuten Voorbereidingstijd
35 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Vet een ovenschaal in.
2
Stap 2
Verdeel de sneden brood over de bodem van een ovenschaal. Zorg er voor dat de bodem goed bedekt is en dat het brood niet schuin op elkaar ligt waardoor er vrije ruimte op de bodem ontstaat.
3
Stap 3

Kluts de eieren los en meng dit met melk, zout en kaneel. Giet het mengsel over het brood en bedek dit met huishoudfolie. Laat dit minimaal 1 uur staan (een hele nacht in de koelkast mag ook).

4
Stap 4
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bak de wentelteefjes 30 minuten in de oven. Check of het mengsel goed is gestold, verwarm het 5-10 minuten langer als dit niet het geval is.
5
Stap 5
Bestrooi de gebakken wentelteefjes met bosbessen en plakjes banaan. Verdeel de wentelteefjes over de borden en maak het af met maple syrup.

Wentelteefjes uit de oven met banaan en bosbessen

Makkelijke wentelteefjes

Als je lekker wilt ontbijten (of lunchen) dan moet je voor deze wentelteefjes uit de oven gaan. Super gemakkelijk om te maken, je zet dit namelijk de avond van te voren klaar.  En super lekker. Wentelteefjes uit de oven met banaan en bosbessen.

Ik ben gek op lekkere ontbijtjes en dit is er weer zo een. Een ontbijtje waarmee je dag niet meer stuk kan. Dit keer bak je de wentelteefjes niet individueel in de koekenpan, maar met zijn allen in de oven. Het is een soort ovenschotel van wentelteefjes. Zeker op een koude(re) is zo’n warm ontbijtje extra lekker.

Je kunt de wentelteefjes blanco serveren met poedersuiker. Maar ik vind het lekker om het met vers fruit te serveren. Dit keer ga ik voor blauwe bessen en plakjes banaan. En maple syrup.

Wentelteefjes uit de oven met banaan en bosbessen

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

1 reactie

Demi | StudioKOOK

Wat een heerlijk ontbijtje. Ideaal voor het weekend!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op