Witte chocolade mousse
Houd je van witte chocolade? Heb je de behoefte om je even in een andere wereld te wanen? Op een mooie witte wolk waar rust en gelukkigheid heerst? Maak dan deze overheerlijke witte chocolade mousse. Dit toetje ben ik gaan maken omdat ik een vanillestokje wilde gebruiken. Ja, echt waar! Al maanden heb ik vanillestokjesWitte chocolade mousse
Bewaren
Houd je van witte chocolade? Heb je de behoefte om je even in een andere wereld te wanen? Op een mooie witte wolk waar rust en gelukkigheid heerst? Maak dan deze overheerlijke witte chocolade mousse.
Dit toetje ben ik gaan maken omdat ik een vanillestokje wilde gebruiken. Ja, echt waar! Al maanden heb ik vanillestokjes in huis, zonder te gebruiken. Toen ik dit recept tegenkwam op het blog van BakedBree wist ik dat we dit heel snel gingen eten. En, het was nog een succes ook! Volgens J. is dit het lekkerste toetje dat ik ooit heb gemaakt. En ik moet toegeven dat dit inderdaad echt heel erg lekker is. Ook al blijf ik volhouden dat ik melk en pure chocolade lekkerder vind dan de witte. Deze mousse van witte chocolade isĀ een toppertje!
Dit recept bevat geen ingewikkelde ingrediĆ«nten en bereidingstechnieken. Wat mij betreft is het enige ‘speciale’ het gebruik van een vanillestokje. MaarĀ aangezien deze inmiddels ook in iedere supermarkt te verkrijgen zijn valt dat dus ook wel weer mee. Dus ga aan de slag, maak dit toetje en waan je voor even op een mooie witte wolk.
Witte chocolade mousse
Ingrediƫnten voor 6 personen:
- 60 gram roomkaas
- 1 vanillestokje
- 100 ml crĆØme fraĆ®che
- halve theelepel zout
- 3 eiwitten
- 90 gram suiker
- 250 gram witte chocolade
Bereiding:
Meng de roomkaas en het merg van de vanille met een mixer. Voeg de crĆØme fraĆ®che erbij en mix tot het goed is gemengd. Zet dit mengsel even apart.
Smelt de witte chocolade zachtjes au bain marie ofĀ in de magnetron (maximaal 30 seconden achter elkaar op medium stand, tussendoor telkens doorroeren).
Klop de eiwitten met het zout in een schone vetvrije kom tot er zachte pieken ontstaan. Voeg de suiker hierna langzaam toe en zet dit mengsel ook even weg.
Vouw de gesmolten chocolade in het roomkaas-vanillie mengsel. Vouw hierna de eiwitten hier zachtjes door, meng tot het net door elkaar zit.
Schep de mousse in schaaltjes en laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Serveer met geraspte chocolade.
Geniet..
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
22 reacties
FREDDY
Ik vond het een fantastisch heerlijk lekker dessert om als tussendoortje of bij groot bezoek of bij de brunch te geven
Guus
De roomkaas verpest het gehele toetje, te overheersend. Ik ga verder op zoek naar een ander recept.
Brenda Kookt
Neem eens een kijkje bij dit recept, hier wordt geen roomkaas gebruikt. Met dit recept krijg je meer zachte en luchtige mousse: https://brendakookt.nl/2016/11/04/potje-chocolade-mousse-met-drie-smaken/
Patricia
Hoi Brenda, Ik zou deze mousse graag willen maken, maar heb een zwangere dame in het eetgezelschap. Is er een variant zonder ei te verzinnen? Groetjes, Patricia
Kristel
Kan ik het ook als vulling in een taart in de vriezer doen? Met die eiwit heb ik er wat zorg over
Brenda Kookt
Hier kan ik je niet mee helpen, ik heb geen ervaring met het invriezen van de chocolade mousse.
Petra
En 3jaar na het plaatsen van dit bericht, weer iemand die dit gerecht maakt. Het is super goed gelukt dankzij deze fijne beschrijving! En lekkerrrrrrr...... morgen verras ik hier mijn familie mee. En ook voor mij was dit de eerste keer dat ik met een vanille stokje werkte! Fijne kerst, Petra
Fleur Vermeulen
Echt waanzinnig lekker! Aanrader!
Peggy
Gruwelijk lekker!!!!!
alda
90 gr suiker is veel te zoet, ik gebruikte 60 gr en dat is nog te zoet. Volgende keer misschien 30 gr proberen ?????
Ingeborg
Hmm, ziet er smakelijk uit. Ga het gebruiken voor een hogh tea op school. Ben beniewd
Kristian
Hallo, ik heb het net gemaakt maar ben de suiker vergeten, het mengsel proeft wel goed, kun je het ook zonder suiker eten?
Brenda Kookt
Wat jammer dat je de suiker bent vergeten. Ik heb er geen ervaring mee, maar zou het gewoon proberen :)
Chiara
Ik had een vraagje, tot hoe ver van te voren kun je dit recept maken? Ik wil het namelijk gebruiken als vulling voor een taart en ivm de al drukke kerstdagen hoopte ik dat dit al van te voor kon klaarmaken!
Brenda Kookt
Dit kun je heel goed 's ochtends klaarmaken en 's avonds eten.
Rita
Ik ben nogal een zoetekauw, maar ik vond deze toch wel erg zoet. Ben benieuwd hoe hij is, als ik misschien de suiker achterwege laat...(of wat minder). Verder zag ie er heel goed/lekker uit....
Syl
Oh heerlijk
Priscilla
Wauw, dit ziet er heerlijk uit. Dit recept sla ik op, lekker!
Marja
Heeeeeerlijk! Witte chocolade is veruit mijn favoriet en dan nu een mousse daarvan! Je herbt me helemaal gelukkig gemaakt, Brenda! Bedankt voor je receptie en een fijne zondag nog. Groetjes. :-)
Joyce
het lijkt me echt heerlijk! Ga het zeker eens proberen!
heartshapedrosepetals
Ziet er heerlijk uit!
Simone
Ik heb witte chocolade mousse wel eens gegeten in een restaurant maar nog nooit zelf gemaakt. Mijn voorkeur gaat meestal uit naar de donkere variant...:) Maar ziet er wel heerlijk uit!