Wortelpannenkoekjes
Bewaren
Pannenkoekjes zijn altijd een goed idee. Ik maakte wortelpannenkoekjes en als je deze op tafel zet bij de paasbrunch vliegen ze van tafel!
Lekkere pannenkoekjes
Wortelpannenkoekjes klinken gezonder dan het is. Om er echt lekkere pannenkoekjes van te maken kon ik het niet laten om ook een klein beetje suiker aan het beslag toe te voegen. Daarbij zit er natuurlijk ook wortel verstopt in de pannenkoekjes, ook dit zorgt voor een zoete smaak.
Wortelpannenkoekjes maken
Het resultaat mag er zijn. Zachte, goudbruine zoete pannenkoekjes van wortel. Die zou ik elke dag wel kunnen eten! Extra lekker met een topping van roomkaas met maple syrup. Maar je kan natuurlijk zelf je favoriete topping kiezen. Wat dacht je van fruit, zoals banaan, blauwe bessen of aardbeien, voor extra smaak en voedingsstoffen? Of yoghurt, honing of notenboter, om de smaak nog meer te versterken. Jummie!
Vegan alternatief
Wortelpannenkoekjes zijn ook een geweldige optie voor vegetariërs en veganisten, omdat ze gemakkelijk aan te passen zijn aan een plantaardig dieet. Je kunt bijvoorbeeld de melk vervangen door een plantaardige variant zoals soja- of amandelmelk, en de eieren vervangen door een veganistisch alternatief zoals lijnzaad of appelmoes. Als topping kies je dan voor een vegan roomkaas.
Serveer jij deze pannenkoekjes met de paasdagen?
Klik hier om een overzicht te bekijken van alle paasrecepten.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze wortelpannenkoekjes
Stap 1
Meng in een kom de bloem met bakpoeder, zout, kaneel en kokos.Stap 2
Klop in een andere kom de eieren los en mix dit met de suiker. Voeg hierna de melk toe, samen met de vanille en roer de kom met droge ingrediënten. Mix dit goed door elkaar.Stap 3
Roer tot slot de wortel door het beslag.Stap 4
Verwarm olijfolie of een klontje boter in de koekenpan en bak van het beslag kleine pannenkoekjes, formaat 3 in de pan.Stap 5
Roer 120 gram roomkaas los en roer hier een eetlepel maple syrup doorheen. Serveer de pannenkoekjes met de roomkaas, eventueel extra maple syrup, kokosrasp en een beetje gesraspte wortel te garnering.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze wortelpannenkoekjes
Stap 1
Meng in een kom de bloem met bakpoeder, zout, kaneel en kokos.Stap 2
Klop in een andere kom de eieren los en mix dit met de suiker. Voeg hierna de melk toe, samen met de vanille en roer de kom met droge ingrediënten. Mix dit goed door elkaar.Stap 3
Roer tot slot de wortel door het beslag.Stap 4
Verwarm olijfolie of een klontje boter in de koekenpan en bak van het beslag kleine pannenkoekjes, formaat 3 in de pan.Stap 5
Roer 120 gram roomkaas los en roer hier een eetlepel maple syrup doorheen. Serveer de pannenkoekjes met de roomkaas, eventueel extra maple syrup, kokosrasp en een beetje gesraspte wortel te garnering.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.