Ga naar de inhoud

Zomerse pasta met pesto en ricotta

Licht en snel pastagrecht. Zomerse pasta met pesto en ricotta. Met gegrilde courgette, cherrytomaatjes en erwtjes. Groene pesto en Parmezaan.

30 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Stap 2
Bestrijk de courgette met olie en breng op smaak met peper en zout. Grill de courgette in en grillpan of koekenpan goudbruin.
3
Stap 3
Overgiet de doperwtjes met warm water en giet het hierna af.
4
Stap 4
Meng in een kom de doperwtjes met cherrytomaatjes, extra vergine olijfolie, citroensap en groene pesto. Doe hier eventueel fijngesneden verse munt bij. Roer ook de gegrilde courgette door het mengsel.
5
Stap 5
Roer de beetgare en afgegoten tagliatelle door het mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
6
Stap 6

Verdeel de pasta over de borden en verdeel hierover een eetlepel ricotta. Bestrooi de omerse pasta met pesto en ricotta met geraspte Parmezaan en serveer direct.

Mis je vlees bij dit pastagerecht? Voeg dan gerookte kipfilet toe.

Zomerse pasta met pesto en ricotta

Yes, er staat weer een pastagerecht op het menu. Deze keer gaan we voor een zomerse pasta met pesto en ricotta. Een licht pasta-gerecht met tagliatelle, citroen, groene pesto, ricotta en Parmezaan met tomaatjes.

Deze zomerse pasta is heel simpel om te maken, en super lekker om te eten. Je kunt de pasta zowel lauwwarm als koud eten. Ook lekker om de restjes mee te nemen naar het werk als lunch.

Zomerse pasta met pesto en ricotta

Pasta-gerechten, dat is altijd goed. In de winter ga je voor een goed gevulde tomatensaus met gehakt en groenten of een warme lasagne bolognese, echte comfortfood! En op warme zomerse dagen kun je heel snel een fris pasta-gerecht op tafel toveren. De zomerse pasta met groene pesto en ricotta behoort tot deze laatste categorie 😉

Zomerse pasta met pesto en ricotta

Zomerse pasta met pesto en ricotta

Het recept van deze zomerse pasta met pesto en ricotta is gebaseerd op een zomerse lasagne naar recept van Donna Hay. En er komt weinig koken aan te pas, maar dat maakt het niet minder lekker 😉

De pasta koken we beetgaar, in dit geval heb ik voor tagliatelle gekozen maar wees vrij om voor een andere pastasoort te gaan als je dat lekker vindt, of in huis hebt.

Plakken courgette grillen we goudbruin in een grillpan, als je dit niet hebt kun je een gewone koekenpan gebruiken waar je de plakken courgette aan beiden kante in aanbakt.

En verder is het een kwestie van snijden van tomaatjes en raspen van de Parmezaan.

In een kom mengen we de doperwtjes met gehalveerde cherrytomaatjes, citroensap en groene pesto. Eventueel kun je hier ook fijngesneden verse munt of basilicum aan toevoegen. De gekookte pasta gaat hier ook bij en dat mengen we door elkaar.

Verdeel de zomerse pasta over de borden en maak het af met een lepel ricotta en geraspte Parmezaan.
De ricotta is een hele fijne toevoeging aan deze zomerse pasta, het maakt de pasta lekker fris en romig.

Zomerse pasta met pesto en ricotta

Zomerse pasta met pesto en ricotta

Bekijk ook andere recepten
Ravioli met zalm en pesto
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op