Zoete aardappel koekjes
Zoete aardappel koekjes
Bewaren
Deze week gaan we voor aardappelen op zondag. Maar dat doen we niet met gewone aardappelen. Vandaag nemen we de zoete aardappel en daar maken we koekjes van. Geen knapperige koekjes die we bij de koffie eten, maar een soort burgertjes. Lekkere zachte aardappelkoekjes.
Ik vind het heerlijk om iets te vermalen, kruiden toe te voegen en te bakken zodat het nóg lekkerder wordt. Bij deze koekjes is dat het geval. Een aanrader voor als je makkelijk wilt doen, maar geen standaard aardappel wilt eten. Zo is het eten van aardappelen op zondag, en iedere andere dag van de week, een feestje.
Zoete aardappelkoekjes
Bereidingstijd 45 minuten
Ingrediënten voor 8 zoete aardappelkoekjes:
- 3 zoete aardappelen
- 1 eetlepel ketjap
- 2 eetlepels bloem
- 2 stengels lente ui
- peper en zout
Bereiding:
Schil de zoete aardappelen en halveer ze. Kook de zoete aardappelen in ongeveer 15 minuten gaar.
Giet de aardappelen af en laat ze even uitstomen.
Snijd de lente ui in ringetjes. Stamp de aardappelen fijn en meng de ketjap, bloem en ringetjes lente ui erdoor. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
Verdeel het aardappelmengsel in 8en en maak er een soort hamburgertjes van. Verwarm boter in een koekenpan en bak de zoete aardappel koekjes.
De zoete aardappel koekjes zijn extra lekker als je er een lekkere frisse yoghurtdip bij serveert. Meng 2/3 yoghurt met 1/3 deel mayonaise en voeg een beetje lente ui toe.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
13 reacties
Helga
Dit was een erg lekker recept Aanrader
lizette
Zou zoete ook lekker zijn? Ik heb geen zoute in huis. Of anders gewoon sojasaus?
Brenda Kookt
In dat geval zou ik sojasaus gebruiken. Geen probleem hoor. Als je zoute gebruikt zou ik wel minder zout toevoegen, dan kan het ook.
Edith
Bij mij staan de zoete aardappels al een tijdje op de 'bucket list'. Smaken ze zoals de naam doet vermoeden ook echt zoet? Ik las ergens dat je er ook patat van kunt maken, maar zoete patat lijkt me niet zo lekker... ;)
Brenda Kookt
Gewoon een keer doen. Ze smaken echt zoet. Niet zo zoet als snoep, maar zeker anders dan de gewone aardappel. Het is heel erg lekker om ze in de oven te roosteren, dan ontstaat er inderdaad een soort patat. Is erg lekker als je het mij vraagt.
Marijke
Ik heb hier net nog 2 zoete aardappelen op overschot en was nog iets aan het zoeken om ermee te maken! Perfecte timing ;-)
Brenda Kookt
Zo, komt dat even goed uit!
Karin
Doe je er zoete of zoute ketjap in?
Brenda Kookt
Ik heb zoute ketjap gebruikt