BBQ: Kipspies met citroen
Spiesjes met vlees mogen natuurlijk niet ontbreken op de barbecue. Ik geef je het recept voor een lekkere kipspies met citroen. Precies in de week dat ik de barbecue-week (of eigenlijk zijn het inmiddels weken aan het worden) ben gestart wil het mooie weer niet zo meewerken. Ik hoop dat jullie deze receptjes bewaren enBBQ: Kipspies met citroen
Bewaren
Spiesjes met vlees mogen natuurlijk niet ontbreken op de barbecue. Ik geef je het recept voor een lekkere kipspies met citroen.
Precies in de week dat ik de barbecue-week (of eigenlijk zijn het inmiddels weken aan het worden) ben gestart wil het mooie weer niet zo meewerken. Ik hoop dat jullie deze receptjes bewaren en met mooi weer opzoeken. En als je nu al van deze kipspies wilt smullen dan mag je hem ook in een pannetje op het fornuis bakken. Stiekem heb ik dat bij deze spiesjes ook gedaan. Het begon namelijk te regenen tijdens de barbecue dus verkaste we naar binnen. De kip smaakte er gelukkig niet minder om 😉
Kip is heel veelzijdig en kan altijd. In een ovenschotel, pastagerecht en zeker ook op de barbecue. Volgens mij vind bijna iedereen het lekker. En kip kun je extra lekker maken door het te even marineren, door er smaak aan de geven. Deze keer gaan we voor kip met citroen, een lekkere combinatie.
Citroen is zo’n smaak dat op een warme dag extra lekker is, lekker fris. En daarom maakte ik kipspiesjes met citroen. Extra lekker doordat de kip is gemarineerd.
Kipspies met citroen
Bereidingstijd 15 minuten plus minimaal 30 minuten om te marineren
Ingrediënten voor 4 spiesjes:
- 1 kipfilet
- 1 citroen plus 8 dunne plakjes citroen
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels oregano
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 stengels lente ui
- peper en zout
Extra benodigd: 4 sateprikkers, een afsluitbare plasticzak
Bereiding:
Laat de sateprikkers in een bak met water weken.
Rasp de citroen en pers het sap er uit. Meng dit met 2 uitgeperste teentjes knoflook, oregano, olijfolie en peper en zout tot een papje. Dit is de marinade.
Snijd de kipfilet in 12 blokjes. Plaats de marinade samen met de kipfilet in de afsluitbare zak (of een bakje). Laat dit 30 minuten marineren buiten de koelkast, of 3 uur in de koelkast.
Snijd de lente ui in stengels van ongeveer 2 cm.
Rijg de kip, lente ui en plakjes dubbel gevouwen citroen om en om op de prikkers. Bak de kipspies om en om op de barbecue.
———————————————
Klik hier voor meer barbecue recepten.
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.Â
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.