Snel pesto kerstbrood
Bewaren
Ik ga jullie niet in verwarring brengen door nog meer opties voor het kerstdiner te geven. Vandaag deel ik iets lekkers voor erbij. Dit snelle pesto kerstbrood is lekker bij de kerstbrunch, de borrel of bij het voorgerecht.
Op een hele eenvoudige manier kun je dit lekkere kerstbrood maken. Ik serveerde dit brood tijdens de verjaardag van Fem, het was op voor ik het wist. Ik heb zelf niet eens kunnen proeven. Genoeg reden om dit met kerst ook weer op tafel te zetten 😛
Mocht je toch nog opzoek zijn naar een lekker gerecht, neem dan een kijkje bij mijn receptenoverzicht, het Mix and Match Kerstdiner. Daar staat vast iets lekkers voor je tussen!
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze snel pesto kerstbrood
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 ºC.Stap 2
Besmeer de helft van de lap pizzadeeg met de pesto (onderaan vind je een link om zelf je eigen lekkere pesto te maken).
Stap 3
Vouw het deeg dubbel en snijd de vorm van een kerstboom. Leg de lap deeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Stap 4
Snijd de zijkanten in zodat er 'takken' ontstaan. Draai de strengen rond zodat de takken beter zichtbaar worden. Bestrijk de bovenkant van het brood met olijfolie.
Stap 5
Bak de snelle pesto kerstbrood in 20 - 25 minuten bruin.
Het is het lekkerste om het kerstbrood direct uit de oven te serveren.
Nog lekkerder is het om je eigen pesto te gebruiken.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze snel pesto kerstbrood
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 ºC.Stap 2
Besmeer de helft van de lap pizzadeeg met de pesto (onderaan vind je een link om zelf je eigen lekkere pesto te maken).
Stap 3
Vouw het deeg dubbel en snijd de vorm van een kerstboom. Leg de lap deeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Stap 4
Snijd de zijkanten in zodat er 'takken' ontstaan. Draai de strengen rond zodat de takken beter zichtbaar worden. Bestrijk de bovenkant van het brood met olijfolie.
Stap 5
Bak de snelle pesto kerstbrood in 20 - 25 minuten bruin.
Het is het lekkerste om het kerstbrood direct uit de oven te serveren.
Nog lekkerder is het om je eigen pesto te gebruiken.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
4 reacties
Ri
Tweede kerstdag bij een kop soep geserveerd. Nog lekkerder met een plakje brie erop (brie niet in de oven, maar als beleg).
Bianca
Deze ga ik 2e Kerstdag zeker uitproberen! Dank je wel.
Brenda Kookt
Wat leuk! Ik serveer hem ook 2e kerstdag nog een keertje ;)
Anne
Wat een onwijs gaaf idee zeg, deze ga ik onthouden voor aankomend weekend!