Ga naar de inhoud

Visvink van pangafilet

Een variatie op de bekende slavink, dat is deze visvink. In een smakelijk jasje van Cauburger ham zit een heerlijke visvink verstopt.
20 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Visvink van pangafilet

Vink van vis - visvinkVandaag doen we het eens anders, we gaan voor een visvink! Mijn favoriete stukje vlees op een gewone werkdag is de slavink. Ik vind de slavink het lekkersteĀ met gekookte aardappelen en groente. Het klinkt misschien saai, maar ik kan daar dus echt van smullen. Daarom leek het me leuk om iets anders te doen met dit stukje vlees en eenĀ slavinkĀ met een twist te maken.

Voor de vulling van mijn vink gebruik ik pangafilet welke ik op smaak bracht met mosterd en extra kruiden.Ā Ik gaf hem een jasje vanĀ Cauburger ham, na het bakken is deze ham lekker hartig. En het resultaat is weer eens wat anders: een lekkere smeuige visvink met heel veel smaak.

Ik at mijnĀ stukje vlees bijĀ een stamppotje van rode biet maar hij is natuurlijk ook lekker bij andere gerechten.

Visvink van panga met cauburger ham

Visvink van pangafilet

Ingrediƫnten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze visvink van pangafilet

Voorbereiding: 20 minuten
Stap 1
Snijd de vis in grove stukken en maal dit samen met de mosterd, citroensap, peterselie en overige kruiden fijn in een keukenmachine.
2
Stap 2
Kneed het pang-mengsel nog even door met je handen en vorm hier 4 worstjes van.
3
Stap 3
Leg de een plak ham horizontaal en eentje verticaal voor je op je werkblad. Laat ze overlappen zondag een + ontstaat zonder streepje aan de linkerkant. Leg een van de visworstjes in het midden. Vouw de bovenkant om de vis en rol de vis vervolgens in de ham. Herhaal dit voor de andere 'worstjes'.
4
Stap 4
Laat de visvinken minimaal 20 minuten opstijven in de koelkast, afgedekt met huishoudfolie.
5
Stap 5
Verwarm de boter in een koekenpan en bak de visvinken hier om en om in aan op middelhoog vuur. Na ongeveer 8 minuutjes is de vis gaar. Serveer de visvinken direct.
6
Stap 6
Lekker bij een stamppotje van aardappelen met bietjes of rode kool.
Bekijk ook andere recepten
Romige ravioli met spinazie en tomaatjes
Kip enchilada's
PokƩbowl met gegrilde zalm
Romige citroenorzo met gebakken feta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op