Macchiato ijsjes met karamel

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inMacchiato ijsjes met karamel
Bewaren
Het aantal ijsjes dat ik de afgelopen twee maanden heb gegeten is ontelbaar, niet meer bij te houden. Met dit mooie weer is het eten van een ijsje toch dƩ manier om even lekker af te koelen? Meestal eet ik ijsjes die ik in de supermarkt koop, maar nu mijn verlof begonnen is had ik lekker zin (en het geduld) om zelf ijsjes te maken. Om de nieuwe Becel Sojadrink te testen maakte ik deze macchiato ijsjes met karamel. En die vielen behoorlijk in de smaak!
Vriendlief is de koffielover bij ons thuis, en hij vond het dan ook een heel goed idee dat ik deze ijsjes ging maken.Ā Zelf drink ik bijna geen koffie, dus het was heel belangrijk dat hij de ijsjes goed proefde, een taak die hij graag op zich nam.
Becel 100% plantaardige drinks
Tijdens de plantaardige challenge kwam ik in de supermarkt voor het eerst de nieuwe Becel plantaardige drinks tegen. De nieuwe Becel Sojadrink en Amandeldrink zijn 100% plantaardig en laag in suiker (50% minder suiker dan koemelk). Daarnaast is het een bron van Omega 3 (vanuit lijnzaad), Omega 3 helpt je cholesterolgehalte gezond te houden.
Direct uit het glas ben ik hier niet zo’n fan van (maar dat ben ik ook niet van melk), maar Becel Sojadrink en Amandeldrink zijn ideaal om te verwerken in gerechten zoals ontbijtjes met havermout, in de thee of als basis voor een smoothie.
Ideaal als je plantaardig wilt eten/drinken of als je een allergie hebt en hierdoor geen melk kunt verdragen.
Macchiato ijsjes met karamel
Om de ijsjes extra lekker te maken heb ik aan de koffie een beetje suiker toegevoegd, en aan de sojadrink een lepeltje karamel. Hierdoor zijn deze ijsjes onweerstaanbaar lekker volgens vriendlief. En heel eerlijk: zelf heb ik er inmiddels ook een paar op!
Ik ben benieuwd of jullie ook weleens voor plantaardige drinks gaan, en wat je hier het liefst mee maakt.
Becel Sojadrink en Amandeldrink zijn verkrijgbaar bij Jumbo Supermarkten, je vindt ze in de koeling bij de koemelk en andere plantaardige drinks. Tip! Later dit jaar verschijnen er nog twee varianten van de plantaardige Becel drinks, namelijkĀ Choco-Hazelnootdrink en Vanille-Sojadrink.
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze macchiato ijsjes met karamel
Stap 1
Roer de suiker door de warme koffie, laat dit afkoelen.Stap 2
Verwarm de sojadrink en roer hier de karamel door. Laat dit mengsel afkoelen voor je het over de ijsvormpjes verdeeld.Stap 3
Vul de ijsvormpjes voor 1/3 met het sojadrink mengsel. Zet dit minimaal een halve dag in de vriezer.Stap 4
Haal de ijsvormpjes na een halve dag uit de vriezer en vul deze verder op met het koffiemengsel. Plaats de stokjes in de ijsjes en laat deze nog minimaal een halve dag invriezen.Tip: door de sojadrink eerst te laten invriezen en hierna pas de koffie erop te schenken ontstaan er leuke laagjes in de ijsjes. Als je wilt dat het wat meer door elkaar loopt voeg je de koffie al na 2 uur toe.
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze macchiato ijsjes met karamel
Stap 1
Roer de suiker door de warme koffie, laat dit afkoelen.Stap 2
Verwarm de sojadrink en roer hier de karamel door. Laat dit mengsel afkoelen voor je het over de ijsvormpjes verdeeld.Stap 3
Vul de ijsvormpjes voor 1/3 met het sojadrink mengsel. Zet dit minimaal een halve dag in de vriezer.Stap 4
Haal de ijsvormpjes na een halve dag uit de vriezer en vul deze verder op met het koffiemengsel. Plaats de stokjes in de ijsjes en laat deze nog minimaal een halve dag invriezen.Tip: door de sojadrink eerst te laten invriezen en hierna pas de koffie erop te schenken ontstaan er leuke laagjes in de ijsjes. Als je wilt dat het wat meer door elkaar loopt voeg je de koffie al na 2 uur toe.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in5 reacties
Marja
Hoi Brenda, Heb je die karamel eerst zelf gemaakt van suiker, room en boter? Of is het van gecondenseerde melk gemaakt? En.....welke karamel is het lekkerste? Ik maak het altijd helemaal zelf, maar voor 6 ijsjes vind ik dat best wel even klus!
Brenda Kookt
Hoi Marja, dat is inderdaad een klus. Kan met allebei de recepten (staan ook allebei op de blog). Ik heb nog een restje karamel van gecondenseerde melk in de vriezer. Maar je kunt bijvoorbeeld ook potje karamel kopen als je dat in dit geval handiger vindt.
Jaimy's Kitchen
Dit is echt een onwijs goed idee!
Brenda Kookt
Jaa echt he Jaimy? :) Zo lekker! Laat de zon nog maar even flink schijnen!