Mihoen | Spinazie | Tomaatjes | Tilapia
Bewaren
Een lekker makkelijk gerecht: mihoen met spinazie, tomaatjes en tilapia.
Sinds we gewokte spinazie hebben ontdekt eten we dit (bijna) niet anders meer. Lekker met een beetje knoflook, champignons/paprika, ui, peper en zout. Meestal eten we het met (gebakken) aardappelen, maar nu koos ik voor mihoen en tilapia.
Mihoen. Dit is nou niet bepaald iets wat we vaak eten. Maar ik vind het wel lekker, en het is makkelijk en snel! Even in kokendheet water laten liggen en klaar.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze mihoen | spinazie | tomaatjes | tilapia
Stap 1
Maak de groenten schoon. Snipper de ui, snijd de champignons en tomaat in partjes, pers de knoflook.Stap 2
Bak dit in de wok even aan. Voeg peper, zout en een flinke scheut ketjap (of twee) toe. Laat kort sudderen.Stap 3
Kruid de tilapia met peper en zout, bak dit in een koekenpan aan.Stap 4
Zet een pan met ruim water op het vuur, breng dit aan de kook. Voeg de mihoen erbij als het water kookt. Laat dit even koken, giet het water af en laat de mihoen uitlekken.Stap 5
Rooster de pijnboompitjes.Stap 6
Giet het groentemengsel in een kom. Bak in de wok de spinazie kort aan.
Stap 7
Voeg het groentemengsel weer bij en meng dit met de spinazie.
Stap 8
Schep de mihoen op een bord, verdeel hierover het spinaziemengsel, bestrooi met geroosterde pijnboompitjes en leg de tilapia erbij.Eet smakelijk!
Door de spinazie in een vergiet onder warm water te houden slinkt het alvast. Hierdoor is de wok niet zo vol en is het gemakkelijker de spinazie aan te bakken.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze mihoen | spinazie | tomaatjes | tilapia
Stap 1
Maak de groenten schoon. Snipper de ui, snijd de champignons en tomaat in partjes, pers de knoflook.Stap 2
Bak dit in de wok even aan. Voeg peper, zout en een flinke scheut ketjap (of twee) toe. Laat kort sudderen.Stap 3
Kruid de tilapia met peper en zout, bak dit in een koekenpan aan.Stap 4
Zet een pan met ruim water op het vuur, breng dit aan de kook. Voeg de mihoen erbij als het water kookt. Laat dit even koken, giet het water af en laat de mihoen uitlekken.Stap 5
Rooster de pijnboompitjes.Stap 6
Giet het groentemengsel in een kom. Bak in de wok de spinazie kort aan.
Stap 7
Voeg het groentemengsel weer bij en meng dit met de spinazie.
Stap 8
Schep de mihoen op een bord, verdeel hierover het spinaziemengsel, bestrooi met geroosterde pijnboompitjes en leg de tilapia erbij.Eet smakelijk!
Door de spinazie in een vergiet onder warm water te houden slinkt het alvast. Hierdoor is de wok niet zo vol en is het gemakkelijker de spinazie aan te bakken.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
5 reacties
P
Beste Brenda Jouw recepten zien er heerlijk uit en zou ze graag gaan maken. Wat mij tegenhoud is dat er geen hoeveelheden vermeld staan bij de ingrediënten. Zou je dat willen aanpassen zodat ik toch die overheerlijk lijkende recepten kan gaan maken? groetjes P
Panga uit de oven met mozerella « Brenda Kookt!
[...] Deze twee ‘andere dingen” deelde ik al met je: Vis in bladerdeeg Vis met spinazie, tomaatjes en mihoen [...]
brendakookt
'@Elke: Ben benieuwd naar je andere draaien aan de Hemelse Citroen pudding/cake! Hou je in de gaten! @Nienke: Leuk dat je langskomt! (lees ook nog steeds met je mee hoor!) Het eten met stokjes ben je inmiddels gewend zeker? Geloof dat dat aan mij (nog) niet besteeds is.. ;-)
Nienke
Wat een heerlijk recept is dit, dank je voor de steeds toestromende mooie recepten Brenda.. Dit gerecht is heerlijk om met stokjes te eten..;-) Fijne tip, die spinazie even warm afspoelen. Was ik nooit opgekomen.. scheelt inderdaad een hoop gedoe met teveel groente in de wok!
kijkjeindekeuken
:) Wacht maar! Ik ben nog niet klaar met draaien geven aan die cake! Ben verliefd geworden op deze techniek :)