Wat eten we vanavond?

Karamelsmeersel a la Es’ Factory

Zit om iets lekker zoets te smeren? Dan moet je deze karamelsmeersel maken, te lekker!

Op de blog van  Esmée  (Es’ Factorykwam ik het recept voor dit lekkere smeerseltje tegen.  Karamel , dat moet wel goed zijn dacht. En dat is het ook. 

Dit smeerseltje is erg zoet, maar ontzettend lekker.

Lekker op ontbijtkoek, met koekjes, ijs, chocolade en zelfs op brood! Ook vind ik het heerlijk om het in de yoghurt te eten.

Karamelsmeersel a la Es’ Factory

Ingrediënten:

  • blik zoete gecondenseerde melk (Friese Vlag, bij de koffiemelk)
  • 100 ml honing
  • 75 gram roomboter
  • 150 gram donkere basterdsuiker (andere suiker werkt ook, maar de kleur blijft wat bleekjes)

Bereiding:

Verwarm de honing, roomboter en basterdsuiker in een pannetje op middelmatig vuur. Roer dit door tot het gaat borrelen. Laat het ongeveer 2 tot 3 minuten borrelen tot het een caramel kleur heeft gekregen.
Zet dan het vuur uit.

Roer snel de gecondenseerde melk erdoor. (Pas op! Heet! Kan spetteren!)

Giet het in een weckpot, en laat dit afkoelen.

Volgens Esmée kun je dit eten met alles dat karamel kan verdragen. IJs, Ontbijtkoek, Appeltaart of iets anders waar je tandarts blij van wordt.
Weet je wat ook lekker is? Gewoon een lepeltje in je mond!

Bron: Es’ Factory

 ———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

7 Comments

  1. Keukenprinsesje 29 juli 2012 at 13:59

    Ik heb het recept zojuist gemaakt, oeehhh wat lekker zeg. Inderdaad wel mier en mierzoet, maar o zo heerlijk. Ik ben zelf ook echt een zoetekauw. De 2potten met het smeersel staan nu af te koelen. Ik neem aan dat door het koelen het nog wel een beetje steviger word? Bedankt voor het delen van dit recept, ik ben er blij mee. :-)

    Reply
    1. brendakookt 30 juli 2012 at 11:36

      Ja, wel zoet he!? Heerlijk in de yoghurt!
      Na het koelen wordt het iets steviger en naarmate de pot langer staat ook.
      Roer de pot zo nu en dan wel even door, anders zak de suiker naar de bodem.

      Reply
      1. Keukenprinsesje 10 augustus 2012 at 10:48

        Ik had 2potten en de 1e is al bijna leeg, hoef ik niet meer over te zeggen denk ik. Hihi! Heeeeeeerlijk!

        Nog bedankt voor je tip over dat doorroeren, want dat viel mij ook op idd. Dit recept komt zeker op mijn favorieten lijstje. :-)

        Ik houd je site in de gaten, want je hebt er lekkere en mooie recepten opstaan.

        Een zonnig en smaakvol weekend gewenst! ;-)

        Lieve groetjes..

        Reply
        1. brendakookt 16 augustus 2012 at 08:46

          Jaaa heerlijk he!? Denk dat ik binnenkort ook weer een potje voor mezelf maak :-)
          (moet jezelf soms verwennen) Gezellig als je vaker langskomt!
          Het is alweer bijna weekend, dus fijn weekend!!! Groetjes

          Reply
  2. Elles 14 januari 2013 at 19:39

    Hmm, lijkt mij lekker. Het blikje 3 uur in kokend water onder laten staan maakt ook heerlijke caramel die niet te zoet is zonder verdere toevoegingen! Wel zorgen dat het onder water blijft ivm ontploffingsgevaar.

    Reply
    1. Brenda 14 januari 2013 at 21:24

      Dat moet ik nu natuurlijk ook proberen ;-)
      Zal het blikje goed onder water houden!

      Reply
  3. Marja 28 februari 2013 at 13:25

    Ohhh ik ben helemaal verslaafd aan caramel! Dus ik ga deze zeker maken! Ik heb trouwens van een antilliaanse dame gehoord dat het maar ± 1 a 1 1/2 uur nodig was om dat blikje te koken voor caramel. Zij maakte het bijna wekelijks. Dat is meer dan genoeg zei ze! De waarheid zal ergens in het midden liggen denk ik! Groetjes. ;-)

    Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: