Zalmburger met Wasabimayo
Bewaren
Jaaa het is weer vrijdag! Tijd voor een #HappyLunchtime!
Geniet van deze, want het is alweer de een na laatste!!
We zijn beland bij de VWX!
En wat gaan we daarmee doen?
Snacken!!
Op vrijdag mag ik meestal iets extra’s van mezelf bij de lunch op het werk.
Een uitgebreid broodje gezond. Lekker.
Maar soms heb ik gewoon trek in iets vettigs.
In fastfood. In een snackie!
Dat gaan we vandaag doen!
De VWX staan namelijk voor:
Visburger, Wasabimayo en X… (rucola en tomaat)!!
En.. die visburger met wasabimayo? Die maken we zelf!
Let’s Go!
Eventueel kunnen we de hamburgerbroodjes ook zelf maken. Maar ik heb ze gekocht.
Mijn excuus was dat het anders geen fastfood meer is. Het moest snel klaar zijn, vond ik.
Dan is het snacken namelijk nĆ³g lekkerder! (En ik had niet zoveel tijd)
En lekker.. dat is deze Visburger met Wasabimayo zeker!
Ik hou nooit zo van de visburgers uit de diepvries. Heb het idee dat je dan niet echt vis eet.
Als je deze zelfgemaakte burger hebt gegeten wil je nooit meer anders.
Gewoon zelf maken dus visburgers!
Lekker als lunch in het weekend. Of door de week als je tijd hebt.
Maar ook lekker op de zondagavond. Op de bank.
En het is ook gezond. En snel. l.
Healty Fast Food dus!
Dus haal snel de boodschappen voor deze visburger in huis, en ga aan de slag!
Ingrediƫnten
Voor de wasabimayonaise:
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze zalmburger met wasabimayo
Stap 1
Snijd de zalm en lente-ui fijn (dit kan heel goed met een keukenmachine). Rasp de halve limoen.
Stap 2
Meng de zalm met lenteui, bieslook, limoenrasp, mosterd, peper, zout en paneermeel.Stap 3
Kneed dit goed door elkaar. Als je het niet fijn vind om rauwe zalm aan je handen te hebben kun je je hand in een plastic zakje stoppen. Gebruik extra paneermeel als je het mengsel te nat vind (heb ik gedaan).
Stap 4
Maak twee mooie burgers, laat deze afgedekt een half uurtje opstijven in de koelkast.Stap 5
Grill de broodjes even in de oven of een koekenpan.Stap 6
Verwarm olie in een koekenpan. Bak hierin de zalmburgers om en om. Ongeveer 3 minuten aan iedere kant.Bereid de wasabimayo:
Stap 1
Meng de wasabipasta met 2 eetlepels mayonaise. Proef of dit de juiste smaak voor jou is. Zelf heb ik er iets een klein beetje extra wasabipasta aan toegevoegd.
Stap 2
Geniet van je healthy fast food!
Serveer je visburger met wasabimayo, rucola en tomaat.
Ingrediƫnten
Voor de wasabimayonaise:
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze zalmburger met wasabimayo
Stap 1
Snijd de zalm en lente-ui fijn (dit kan heel goed met een keukenmachine). Rasp de halve limoen.
Stap 2
Meng de zalm met lenteui, bieslook, limoenrasp, mosterd, peper, zout en paneermeel.Stap 3
Kneed dit goed door elkaar. Als je het niet fijn vind om rauwe zalm aan je handen te hebben kun je je hand in een plastic zakje stoppen. Gebruik extra paneermeel als je het mengsel te nat vind (heb ik gedaan).
Stap 4
Maak twee mooie burgers, laat deze afgedekt een half uurtje opstijven in de koelkast.Stap 5
Grill de broodjes even in de oven of een koekenpan.Stap 6
Verwarm olie in een koekenpan. Bak hierin de zalmburgers om en om. Ongeveer 3 minuten aan iedere kant.Bereid de wasabimayo:
Stap 1
Meng de wasabipasta met 2 eetlepels mayonaise. Proef of dit de juiste smaak voor jou is. Zelf heb ik er iets een klein beetje extra wasabipasta aan toegevoegd.
Stap 2
Geniet van je healthy fast food!
Serveer je visburger met wasabimayo, rucola en tomaat.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.