Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Paprika en roomkaas in parmaham

We zijn nog niet klaar met de kersttips. Voorgerecht, hoofdgerechten en toetjes hebben we gehad. Maar ik heb nog een laatste tip voor je, een lekker hapje: paprika en roomkaas in parmaham.

Ik vind het leuk om op verjaar- en feestdagen met verschillende hapjes te experimenteren. Sommige hapjes zijn een blijvertje, en sommige niet. Deze rolletjes met paprika en roomkaas in parmaham zijn zeker een blijvertje. Ik heb ze inmiddels twee keer gemaakt, ze vielen beide keren erg in de smaak.

Ben je nog opzoek naar een hapje voor de kerstdagen, of misschien alvast voor oud & nieuw? Maak dit hapje met paprika en roomkaas in parmaham!

Voor dit hapje is enige voorbereiding nodig.
Voordeel is wel dat je hier tijdens het feestje geen werk meer aan hebt omdat ze al klaar liggen.

De paprika’s worden geroosterd, zodat je ze daarna kunt ontvellen.

De roomkaas meng je met bosui, oregano, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas.

Op een plak parmaham leg je een stukje paprika en een strook roomkaas-mengsel. Dit rol je strak op.
Laat de rolletjes minimaal een uur opstijven in de koelkast.

Snijd de rolletjes voor het serveren voorzichtig in plakjes van ongeveer 1 cm.

Het lijken misschien kleine hapjes (de ogen zijn soms groter dan de maag) maar het hapje is best machtig, dit komt onder andere door de Parmezaanse kaas.

Paprika en roomkaas in parmaham

Paprika en roomkaas in parmaham

Ingrediënten

  • 3 paprika's liefst verschillende kleuren, voor het oog ;-)
  • 125 gram roomkaas
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 2 bosuitjes
  • 2 theelepels verse oregano ik had gedroogde
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • 12 dunne plakjes parmaham
  • peper

Bereiding

  • Snijd de paprika's in vieren en verwijder de zaadlijsten.
  • Rooster de paprika's: leg de stukken paprika met het vel naar boven naast elkaar in een ovenschaal. Verwarm ze ongeveer 25 minuten op 225ºC zodat de paprika's zwartbladeren. Als de paprika's zwart zijn geworden zijn ze klaar. Plaats de hete paprika's 10 minuten in een afgesloten plastic zak. Hierna kun je het vel van de paprika's verwijderen.
  • Snijd de bosui fijn, rasp de Parmezaanse kaas,  rooster de pijnboompitjes en snijd ze fijn.
  • Meng de zachte roomkaas met Parmezaanse kaas, pijnboompitjes, bosui, oregano en een beetje peper.
  • Leg een plak parmaham voor je neer. Leg hier een stuk paprika op (verwijder uitstekende stukken paprika). Smeer een beetje roomkaas op de reep paprika. Rol het plakje parmaham strak om de paprika heen.
  • Laat de rolletjes afgedekt een uur in de koelkast opstijven.
  • Snijd de rolletjes voor het serveren in plakjes van ongeveer 1 cm, steek er een cocktailprikker in.

 

Bron: Jannekes

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

6 Reacties

  1. Laura's Bakery 22 december 2012 om 08:26

    Hmm dat ziet er heel erg lekker uit! Ik vind het ook altijd leuk om kleine hapjes te maken. Deze ga ik onthouden voor het volgende feestje :)

    1. Brenda 23 december 2012 om 21:28

      :-)

  2. Maxime 30 augustus 2013 om 18:56

    Misschien lees ik erover heen, maar weet je misschien nog hoeveel hapjes hier ongeveer uit maakte?

    1. Brenda Kookt 31 augustus 2013 om 10:12

      Hi Maxime, hier maakte ik 40 hapjes van. Als je minder nodig hebt kun je het recept halveren, of bijvoorbeeld 1 paprika (1/3 van het recept) gebruiken.

      1. Maxime 7 april 2014 om 21:00

        Ik heb dit hapje al heel vaak gemaakt, hij valt goed in de smaak :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept