Gevulde Groentesoep
Bewaren
Ik ben gek op soep. Als voorgerechtje, maar als maaltijd is het ook zeker niet verkeerd.
Daarom vandaag een recept voor soep. En niet zomaar een, dit is namelijk een recept in de 26x Groente-reeks. Deze keer de letter G. Van groentesoep. Een goed gevulde groentesoep.
Lekker veel groenten dus in deze soep. Als extraatje voeg ik er rundvlees, gehakt en noedels bij.
Deze soep kun je prima als maaltijd eten. Als voorgerecht is hij erg vullend.
Aan een goede kom van deze soep, en een stokbroodje erbij om in de soep te dippen heb je voldoende.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze gevulde groentesoep
Stap 1
Snijd de uiteinden van de winterpeen ruim af en doe deze in een vergiet. Voeg de uiteinden van de bleekselderij en het uiteinde en het groen van de prei hier ook bij. Was dit goed, snijd in stukken en breng in een ruime pan met 2 liter water, grof gesneden ui en laurier aan de kook. Voeg de stukjes soepvlees erbij. Laat dit op laag vuur 45 minuten trekken.Stap 2
Snijd ondertussen de peen in blokjes. De bleekselderij in boogjes, de prei in ringen.Stap 3
Maak een theedoek nat, wring uit en leg dit in een vergiet. Ze deze op een pan. Schenk de bouillon met groenten erdoor en vang de bouillon op in de pan. Breng de bouillon op smaak met de bouillontabletten, peper en zout.Stap 4
Schep het soepvlees terug in de bouillon, de uiteinden van de groenten gebruiken we niet meer. Dit kan weg. Voeg de gesneden groenten toe en breng aan de kook. Meng het gehakt met de kruiden en het paneermeel. Draai hier soepballetjes van en voeg ze bij de soep. Laat dit 5 minuten koken, of tot de groenten beetgaar zijn.Stap 5
Snijd de champignons in plakjes. Voeg de champignons en noedels bij de soep. Laat dit nog even kort meekoken tot het gaar is.Bron: gebaseerd op een recept uit de allerhande.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze gevulde groentesoep
Stap 1
Snijd de uiteinden van de winterpeen ruim af en doe deze in een vergiet. Voeg de uiteinden van de bleekselderij en het uiteinde en het groen van de prei hier ook bij. Was dit goed, snijd in stukken en breng in een ruime pan met 2 liter water, grof gesneden ui en laurier aan de kook. Voeg de stukjes soepvlees erbij. Laat dit op laag vuur 45 minuten trekken.Stap 2
Snijd ondertussen de peen in blokjes. De bleekselderij in boogjes, de prei in ringen.Stap 3
Maak een theedoek nat, wring uit en leg dit in een vergiet. Ze deze op een pan. Schenk de bouillon met groenten erdoor en vang de bouillon op in de pan. Breng de bouillon op smaak met de bouillontabletten, peper en zout.Stap 4
Schep het soepvlees terug in de bouillon, de uiteinden van de groenten gebruiken we niet meer. Dit kan weg. Voeg de gesneden groenten toe en breng aan de kook. Meng het gehakt met de kruiden en het paneermeel. Draai hier soepballetjes van en voeg ze bij de soep. Laat dit 5 minuten koken, of tot de groenten beetgaar zijn.Stap 5
Snijd de champignons in plakjes. Voeg de champignons en noedels bij de soep. Laat dit nog even kort meekoken tot het gaar is.Bron: gebaseerd op een recept uit de allerhande.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
19 reacties
Jolanda
De uien doe je ook weer terug in de pan? Of die gebruik je niet meer?
Wilhhans
Heerlijke soep. I.p.v Champions, bospaddestoelen gedaan. Gesmuld.
Leanne
Waarom kook je de uiteinden van die groenten mee? Is dat puur voor de smaak?
martijn
Hoi Leanne, De uiteinden zijn idd voor de smaak. Ik schil de winterpeen ook en doe de schillen in de pan. Nog mee smaak :) Groeten martijn
Iris
Deze soep vegetarisch gemaakt dus zonder gehaktballen en zonder vermicelli en hij was super lekker!!
Nathalie
De lekkerste groentesoep! Ik maak ‘m regelmatig.
marjolein kok
Ik wil deze soep maken, maar de uiteinden.. die 2 stukken gooi je toch in de prullenbak?
Brenda Kookt
Nee de uiteinden gebruiken we voor de bouillon
Dianta
Nu opstaan voor morgen! Het ruikt heerlijk!
Wendy
Wat de soep nog lekkerder maakt is in plaats van gehakt, "met" te doen. "Met" krijg je bij een goede slager. Het is vooral bekend in Groningen. Wat eigenlijk "met" is...volgens mij verse worst maar dan zonder het velletje. Kent je slager het niet. Dan kan je ook verse worst nemen. Het vel er af halen en dan de balletjes draaien.
Anita Kers
Hay Brenda, waarom moet de soep door een theedoek, kan ik het ook zonder dit te doen Groetjes, Anita
Brenda Kookt
Hoi Anita, de bouillon gaat door een theedoek om ervoor te zorgen dat je een mooie bouillon overhoudt. Anders is de bouillon troebel en zitten er restjes van de (stukgekookte) groeten in. De smaak is hier uit, dus is niet lekker.
priscilla
Gisteren deze soep gemaakt, hij was heerlijk! Ga zeker het recept bewaren jummm
Hannie
Deze soep gemaakt met van alles de dubbele hoeveelheid. Was een enorme pan en viel erg goed in de smaak!
Ben
Heb vandaag de gevulde groentesoep gemaakt volgens het recept op jouw website en wij vonden hem inderdaad erg lekker. Zal zeker nog meer recepten van je gaan proberen Erg lekker.
Charlotte
Gisteren deze soep gemaakt, het was mijn allereerste zelfgemaakte soep ooit!! Hij smaakte heerlijk, gaan we zeker vaker maken :)
Brenda Kookt
Wat goed!
Vera
Dat ziet er lekker uit Brenda , Deze soep ga ik zeker deze week maken , ik heb in huis Een grote soepklant en die mag 'm keuren !!
Brenda
Ik betwijfel of jouw soepklant de noedels accepteerd ;-)