Kipnuggets
Ik ben dol op kipnuggets. Zelfs bij de MC Donalds neem ik ze, zo lekker vind ik ze. Maar kant en klare kipnuggets uit de vriezer zijn lang niet zo lekker als zelfgemaakte nuggets. Francesca bracht me op het idee om zelf weer eens kipnuggets te maken. En dat is maar goed ook, ik was vergetenKipnuggets
Bewaren
Ik ben dol op kipnuggets. Zelfs bij de MC Donalds neem ik ze, zo lekker vind ik ze. Maar kant en klare kipnuggets uit de vriezer zijn lang niet zo lekker als zelfgemaakte nuggets. Francesca bracht me op het idee om zelf weer eens kipnuggets te maken. En dat is maar goed ook, ik was vergeten hoe mega lekker zelfgemaakte kipnuggets zijn. Niet te vergelijken met nuggets uit de diepvries.
Kipnuggets zijn heerlijk comfort voedsel, ideaal als een simple sunday. Het is namelijk echt niet moeilijk om te maken. Ideaal dus als je een lazy sunday in gedachten had.
Als echte kipnuggets heb ik deze moppies gefrituurd, maar je kunt ze ook in de koekenpan of oven garen. Maar daarmee houdt het niet op. De keuze is reuze, kip is veelzijdig. Naast kipnuggets kun je op deze manier namelijk ook kipcorns, kipvingers, kipstengels, kipschijven of kipkrokantburgers maken. Als je hiermee afwisselt kun je iedere week een soort van kipnugget op tafel zetten…
En wat ook nog kan: maak een lading kipnuggets en vries ze gepaneerd en al in zakjes in. Als je zin hebt in kipnuggets hoef je ze alleen maar te laten ontdooien.
Wát een feest! Kom op, ga aan de slag, maak je eigen kipnuggets!
Kipnuggets
Ingrediënten voor ongeveer 12 kipnuggets
- 1 kipfilet
- 1 ei
- 1 eetlepel kipkruiden
- 3 eetlepels bloem
- diep bord met cornflakes
Bereiding:
Snijd de kip ter grootte van kipnuggets. Kluts het ei en plaats het in een diep bord. Meng op een ander bord de kipkruiden met bloem.
Plet de cornflakes een beetje zodat het kleine stukjes worden (met een vork of je handen, je kunt het ook in een plasticzak stoppen en dan stuk slaan).
Haal de stukjes kip eerst door de bloem, klop het overtollige bloem eraf. Haal de bebloemde kip daarna door het ei, en vervolgens door de cornflakes.
Serveer de nuggets met een lekker (zelfgemaakt) sausje. Ik ging voor een honing-mosterdsausje. Maar het is ook lekker met een BBQ-sausje, knoflooksausje, of whiskysausje.
Tips:
- Naast frituren kun je de nuggets ook in de koekenpan of oven bakken.
- In plaats van kipnuggets kun je op deze manier ook kipvingers, kipstengels, kipschijven of kipkrokantburgers maken
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
26 reacties
Anne
Goed recept, niet moeilijk! Kun je deze van te voren maken en in de koelkast bewaren totdat je ze gaat bakken/frituren?
Rick
Net gemaakt heerlijk. Maar ik heb ze gemaakt met een twist. eerste ronde bloem, ei, paneermeel, tweede ronde bloem ei cornflakes. dan 5 min in de frituur. Volgende keer ga ik de kipstukjes even in een marinade zetten. Thankzz voor het recept. Groetjes Rick
Fenna
Hoelang moet ik ze ongeveer in de oven bakken? En op hoeveel graden?
Cynni
Kunnen ze ook in een airfryer? En hoe lang en op welke temperatuur?
Brenda Hoff
Met dit recept heb ik (nog) geen ervaring in de Airfryer, ik kan je hierbij helaas niet adviseren.
Jul
Dit recept lijkt mij ook gemakkelijk maar kreeg van dochter die weer een recept van een vriendin heeft . . Maak een marinade van flinke schep yoghurt, kerrie, knoflook poeder of vers, zout, paprikapoeder. Kipfile in stukjes van 3 a 4 cm snijden en roer dit door de marinade en laat uur in koelkast rusten. Daarna door bloem halen met marinade eraan, dan door de geklutst ei en door de stukjes cornflakes. Dan bakken in frituur of oven. De yoghurt maakt het vlees echt boterzacht. In oven bakken ,zou ik de nuggets licht besproeien met olie voordat het de oven in gaat.
Cynthia
Vraag.. zou ik de kip ook van te voren kunnen koken zodat deze al gaar is? Dank!
Brenda Kookt
Dan kan niet, je kunt de kip dan niet paneren,omdat het al gaar is. En kip 2 keer bakken is ook geen succes, dan wordt droog.
Tatiana
Ik ga ze vanavond uitproberen, wel heb ik een vraag kunnen ze ongebakken ingevroren orden of zou je ze dan eerst voorbakken?
Brenda Kookt
Ze kunnen ongebakken ingevroren worden
Dorine
Wow, was echt heel erg lekker! Alles is hier schoon opgegaan.
Belinda
Ik heb ze net gemaakt, en ze zijn héérlijk. Hier kan geen MacDonalds tegenop. Ook heel fijn om te weten dat je nu wel eerlijk vlees eet, en geen slachtafval, waar menig kipnugget van gemaakt is die je in restaurants krijg. Want die zijn écht niet van kipfilet gemaakt. Maar deze zijn zooo lekker en dus ook eerlijk!!
monique van hout
Heb van naturel geribbelde chips, kruimeltjes(met deegroller) gemaakt, mijn kleinkind vond ze heerlijk.
Brenda Kookt
Dat kan ik me voorstellen, kip met chips. Wat wil je nog meer?
monique van hout
Kleindochter is gluten en lactose vrij, mag ze dit dan wel hebben? Met name de cornflakes?
Brenda Kookt
De meeste reguliere cornflakes zijn niet glutenvrij. Maar winkels met een redelijk assortiment glutenvrije producten hebben vaak ook cornflakes in het assortiment.
lena
als je cornflakes gebruikt, worden ze dan niet zoet? want mijn cornflakes zij n los ook gewoon zoet
Brenda Kookt
Ik gebruik ongezoete cornflakes.
yolo
hoelang moet je ze frituren
Brenda Kookt
Als de kip niet bevroren is 5 minuutjes.
khadira
Kan ik de cornflakes ook weg laten ??
Brenda Kookt
Als je de cornflakes weglaat zijn de nuggets niet gepaneerd. Je kunt de cornflakes ook vervangen door paneermeel, beschuit of broodkruim.
henk
lekker ga morgen maken
Roxanne
Dit ga ik zeker proberen! Ik heb alleen geen frituurpan. Hoe lang zouden ze in de oven moeten en op hoeveel graden denk je?
Brenda Kookt
Op 200 graden ongeveer 20-30 minuten. Ligt aan de dikte van je nuggets. In de koekenpan worden ze ook lekker, dat heb ik vrijdag geprobeerd. In een beetje olie bakken, ongeveer 10 minuutjes. Tussendoor even omdraaien.
Joyce
Ziet er erg lekker uit!