Finger food: nachohapjes
Bewaren
Nacho’s, I looove it! Uiteraard ben ik gek op mijn eigen nachoschotel. Maar ik vind het ook lekker om nacho’s te dippen in de guacamole. Maar vanaf nu heb ik een nieuwe favoriet: nacho’s als fingerfood! En dan in de vorm van deze nachohapjes.
Ik zette deze hapjes op tafel als voorafje bij een etentje. Ik verwachtte dat de meiden (inclusief moi) het lekker zouden vinden maar dat de mannen het zouden laten staan. Niets was minder waar. De mannen vonden dit minstens net zo lekker als de andere hapjes die op tafel stonden (dit waren zelfs hapjes met vlees voor vleesetende mannen).
Een succes dus!
Belangrijkste ingrediënt zijn de nacho’s zou je denken. Maar in dit hapje zijn alle ingrediënten belangrijk. Individueel zijn de lekker. Maar samen zijn ze onweerstaanbaar. De nacho’s met gesmolten kaas, warme tomaten, romige avocado, zoete mango, knapperige lente uitjes, mais en het zoetzure van de limoen.
Voor we over gaan naar het recept moet ik nog even kwijt dat dit mijn inzending is voor het foodbloggersevent deze maand. Maaike, de host van deze maand, heeft het thema finger food bedacht. Een heerlijk thema. En aangezien deze hapjes echte finger food zijn, én super lekker zijn is dit mijn inzending.
Nachohapjes
- 60 nachochipjes (letop: deze moeten heel zijn, je wilt geen nachokruimels)
- 3 roma tomaten
- 1/3 mango
- 2 stengels lente ui
- halve avocado
- 75 gram mais
- halve limoen
- geraspte kaas
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.