Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Lunchen met slawraps en rode biet

Slawraps met rode biet 2 txt

Dit is een bietjessalade, maar dan gerold in een blad sla. Zo ontstaat een slawrap. Een leuke manier om een salade te serveren en te eten.

Slawraps met rode biet 1

De bietjessalade bracht ik op smaak met augurk, kappertjes, zilveruitjes en honing. Hierbij voegde ik een beetje yoghurt zodat het lekker romig geheel wordt. Dit mengsel rol je in een blad ijsbergsla. En klaar is je slawrap.

Slawraps met rode biet 3

Slawraps met rode biet

Ingrediënten voor 2 slawraps:

  • 2 kleine rode bieten
  • 2 eetlepels kwark
  • 2 theelepeltjes honing
  • 2 reepjes augurk
  • theelepel kappertjes
  • eetlepel zilveruitjes
  • handje slamelange
  • 2 bladeren ijsbergsla

Bereiding:

Snijd de bietjes in blokjes. Snijd ook de augurk, kappertjes en zilveruitjes fijn. Meng dit alles  met de kwark, honing en een beetje sla.

Pak een groot blad ijsbergsla. Verdeel hier een paar eetlepels van het bietjesmengsel in. Rol het sla blad voorzichtig op.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

3 Reacties

  1. Simone 13 oktober 2013 om 09:39

    Ik maakte van de week een Griekse variatie op bietensalade die ook erg lekker was. Goed idee om er een slawrap van te maken!

  2. Marja 14 oktober 2013 om 23:49

    Wat een goed idee! En nog leuk om het op die manier te serveren ook! Dat kan vast ook met een variatie met zoveel verschillende groentes…..de lijst is eindeloos. Bedankt voor het idee! Groetjes. :-)

  3. Priscilla 16 oktober 2013 om 00:25

    Ik ben gek op bietensalade. Dit lijkt me echt een heerlijke lunchtip. Die gaat in het receptenmapje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *