Lunchen met slawraps en rode biet

Slawraps met rode biet 2 txt

Dit is een bietjessalade, maar dan gerold in een blad sla. Zo ontstaat een slawrap. Een leuke manier om een salade te serveren en te eten.

Slawraps met rode biet 1

De bietjessalade bracht ik op smaak met augurk, kappertjes, zilveruitjes en honing. Hierbij voegde ik een beetje yoghurt zodat het lekker romig geheel wordt. Dit mengsel rol je in een blad ijsbergsla. En klaar is je slawrap.

Slawraps met rode biet 3

Slawraps met rode biet

Ingrediënten voor 2 slawraps:

  • 2 kleine rode bieten
  • 2 eetlepels kwark
  • 2 theelepeltjes honing
  • 2 reepjes augurk
  • theelepel kappertjes
  • eetlepel zilveruitjes
  • handje slamelange
  • 2 bladeren ijsbergsla

Bereiding:

Snijd de bietjes in blokjes. Snijd ook de augurk, kappertjes en zilveruitjes fijn. Meng dit alles  met de kwark, honing en een beetje sla.

Pak een groot blad ijsbergsla. Verdeel hier een paar eetlepels van het bietjesmengsel in. Rol het sla blad voorzichtig op.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
3 comments
  1. Wat een goed idee! En nog leuk om het op die manier te serveren ook! Dat kan vast ook met een variatie met zoveel verschillende groentes…..de lijst is eindeloos. Bedankt voor het idee! Groetjes. :-)

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk