Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Bladerdeeghapje met broccoli en brie

Bladerdeeghapje met broccoli en brie txt

Volg je Brenda Kookt via Facebook? Controleer dan even het volgende:

Een tijdje geleden heeft Facebook instellingen aangepast waardoor je in je nieuwsoverzicht bijna geen updates meer ziet van pagina’s die je geliked hebt. Jammer, want je liked de pagina’s die je wilt volgen niet voor niets. Meerdere bezoekers hebben mij gevraagd waarom ik nooit meer iets op Facebook plaats, dat doe ik wel maar waarschijnlijk staan jouw instellingen niet goed.

Doe het volgende om de updates weer te ontvangen:  Ga met je muis op de ‘Vind ik leuk’ knop staan op http://www.facebook.com/brendakookt. In het menu dat verschijnt klik je op ‘meldingen ontvangen’.

 

Na deze Facebooktip kunnen we door naar het receptje van vandaag –>

Sommige dingen wil je graag eens proberen, maar komen er niet van. Deze bladerdeeghapjes zijn ook zo’n ding.

 

Een collegaatje van me maakt regelmatig een broccolitaart met brie en cashewnoten. Dit leek me een heerlijke combi die ik eens moest proberen, maar het kwam er telkens niet van om hier iets mee te doen. Tot nu. Met de ingredienten van de broccolitaart maakte ik dit bladerdeeghapje. Een bladerdeeghapje met broccoli, brie en cashewnoten. Een topcombinatie, een tophapje of topvoorgerecht, topbijgerecht net waar jij zin in hebt.

 

Bladerdeeghapje met broccoli en brie 02

Bladerdeeghapje met broccoli en brie

Bladerdeeghapje met broccoli en brie

Bereidingstijd 40 minuten

Ingrediënten voor 8 hapjes

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • halve broccoli
  • 8 stukjes brie
  • een handje cashewnoten

Bereiding:

Zorg ervoor dat het bladerdeeg ontdooid is. Kook de broccoli 10 minuten en verwarm de oven voor op 200 ºC.
Snijd het bladerdeeg diagonaal door zodat er driehoekjes ontstaan. Leg in het midden van het bladerdeeg een plakje brie en verdeel hierop en langs de roosjes broccoli. Bestrooi de bladerdeeghapjes met cashewnoten.

Bak de bladerdeeghapjes 15 tot 20 minuten in de oven.

Tip: dit is niet alleen een lekker hartig hapje, je kunt dit ook als voor- of bijgerecht serveren.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

3 Reacties

  1. Ina 14 januari 2014 om 06:12

    Wat zien deze hapjes er heerlijk en mooi uit! Dank voor dit makkelijke recept. :)

  2. Marlissa 23 januari 2014 om 18:53

    Oh wat een lekker idee! Nooit eerder aan deze combi gedacht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *