Energierepen
Nadat ik in 2013 zwaar verzaakt heb met hardlopen heb ik het inmiddels weer opgepakt. Al moet ik toegeven dat dit wel te danken is aan vriendinnetje Inge die bedacht heeft dat we ieder weekend samen gaan lopen. Vandaag lopen we in Schoorl 10 km tijdens de Groet uit Schoorl run. Het belooft een heftige run te worden,Energierepen
Bewaren
Nadat ik in 2013 zwaar verzaakt heb met hardlopen heb ik het inmiddels weer opgepakt. Al moet ik toegeven dat dit wel te danken is aan vriendinnetje Inge die bedacht heeft dat we ieder weekend samen gaan lopen. Vandaag lopen we in Schoorl 10 km tijdens de Groet uit Schoorl run. Het belooft een heftige run te worden, het parcours is niet bepaald vlak. Voor de extra energie neem ik iets lekkers mee voor mij en mijn loopmaatjes, deze homemade energierepen.
Ik moet bekennen dat ik eigenlijk niet zo van de energierepen ben, ik koop het eigenlijk nooit. Maar het handige aan zelf iets maken is dat je zelf bepaald wat je er in stopt zodat je het lekker vindt. De basis van dit recept komt uit het runmagazine van Runnersworld, hier heb ik een aantal smaakmakers aan toegevoegd.
De energierepen zijn niet alleen lekker voor, tijdens of na het sporten maar ook als je aan het werkt bent of trek hebt in zoetigheid. In de koelkast blijven de repen weken houdbaar, in de vriezer zelfs enkele maanden. Handig om een paar repen achter de hand te hebben als gezond tussendoortje.
Energierepen met noten, dadels en cranberries
Bereidingstijd 15 minuten en 1 uur wachttijd
Ingrediënten:
- 150 gram gemengde noten (ongezouten)
- 150 gram voorgewelde cranberry’s
- 16 dadels zonder pit
- Rasp van een halve citroen
- 1 theelepels geschaafde kokos
Bereiding:
Doe de ingrediënten in een keukenmachine, staafmixer of blender en maal het fijn. Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed met elkaar gemengd zijn, schep het eventueel even door. Als het mengsel voor je gevoel niet kleverig genoeg is kun je een paar extra dadels toevoegen.
Rol een bal van het mengsel en verpak dit in huishoudfolie. Laat dit ongeveer een uur opstijven in de koelkast.
Maak een mooi vierkant van het mengsel door het met een deegroller plat te rollen (tip: houd folie tussen de deegroller en de substantie zodat er niet plakt. Snijd 12 tot 16 repen.Wikkel elke reep in folie en bewaar dit in de koelkast. De repen blijven een paar weken goed. Eventueel kun je de repen ook invriezen zodat je ze langer kunt bewaren.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
13 reacties
Moni
Voor de eerste keer gemaakt, is een blijvertje. De hele familie geniet ervan.
marlies
Gisteren een poging gedaan, maar wat ik ook probeerde het bleef niet plakken. Had er uit voorzorg al extra dadels toegevoegd. Heb je nog een extra suggestie voor de volgende keer, want ze zijn wel erg lekker!
sonja
Mijn repen zijn zo brokkelig, dat ik er balletjes van heb gemaakt. Heel lekker!! ;-)
Elvira
Ik gebruik dadelpasta, hoeveel gram heb ik dan nodig?
Ina
Ik mag dan geen 10 kilometer kunnen (of willen) hardlopen, maar deze lekkere energierepen ga ik maken! Misschien met nog wat gedroogde abrikozen erdoor, wat denk je?
Miss Happinez
Dit lijkt me erg lekker en het is ook nog eens gezond!
silvia
Helaas voor mij dit x Nog geen wedstrijd. Ik heb gekeken bij de halve en 30 en mocht zelf maar 4km (Ik ben bezig terug te komen van een blessure). Het weer was vanochtend bar en boos. Hoop dat het nu wat beter is.
Inge
En ze zijn heerlijk!!
silvia
Succes in schoorl. Ik ben ook van de partij...
Brenda Kookt
Dank je wel, ik hoop dat de wind zo een beetje gaat liggen. Ga je ook voor de 10? Veel succes!
Nicole
Dit is een lekkere snack na het sporten. Ik heb alles in huis dus vanmiddag maken!
Tiffany - The CineFiles
Dit lijkt me echt een hele lekkere gezonde snack!
Brenda Kookt
Dat kan zeker Ina! Gedroogde abrikozen, pruimen noem maar op. Met dit receptje kun je lekker variëren.