Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Quinoa met tonijn

Quinoa met tonijn txt

Een van de dingen die ik tijdens de detox wél mag eten is Quinoa. Voor de detox heb ik het eerlijk gezegd alleen gegeten nadat ik dit (klik) recept gemaakt heb. Blijkbaar vond ik het niet mega lekker want hierna heb ik het niet meer gehad. Tot vorige week. Omdat quinoa een van de weinige graansoorten is die ik de komende 4 weken eet leek het me handig alvast te experimenteren voor de detox. Doordat ik inmiddels een paar keer quinoa heb gegeten ben ik gewend geraakt aan de structuur en durf ik te zeggen dat het lekker is.

Quinoa met tonijn 02

Ik maakte deze lekkere quinoa-salade met tonijn en tomaatjes, een heerlijke combi die ik tijdens de detox zeker nog een (paar) keer ga maken. Je kunt het eten als de quinoa nog warm is maar je kunt het ook laten afkoelen en in de koelkast zetten. Dan neem je het de volgende dag(en) mee als lunch.

Quinoa met tonijn 03

Quinoa met tonijn

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 2 personen

 • 100 gram quinoa
 • blikje tonijn op water
 • 12 cherry tomaatjes
 • half bosje verse peterselie
 • stukje verse geitenkaas
 • peper en zout
 • snuf komijnzaad
 • snuf cayennepeper
 • olijfolie
 • scheutje citroensap (1 a 1,5 theelepel)
 • kappertjes (heb ik niet gebruikt toen ik de foto’s maakte maar dit voeg ik inmiddels wel toe)

Bereiding

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de tomaatjes, snijd de peterselie fijn, verbrokkel de geitenkaas en laat de tonijn uitlekken.

Breng de quinoa op smaak met een beetje olijfolie, peper en zout, cayennepeper, komijnzaad en citroensap. Meng de overige ingrediënten door de quinoa (houdt een beetje geitenkaas en peterselie apart voor garnering).
Serveer de quinoa in kommen en garneer het met een beetje peterselie en geitenkaas.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

23 Reacties

 1. Sandra 8 oktober 2014 om 16:03

  Mmmm heerlijke salade! Ik heb de peterselie vervangen door koriander, superlekker ook!
  Vanavond maak dit recept wegens succes in de herhaling :)

 2. Karine 12 oktober 2014 om 19:18

  Tomaten vervangen voor courgette en een scheutje extra cayenne peper. De-li-cious!

 3. Ingrid 17 oktober 2014 om 21:42

  Vandaag met de lunch gegeten, heerlijke combi.
  Het leek mij apart tonijn met geitenkaas maar was TOP!
  Bedankt

 4. Peetje 22 maart 2015 om 18:28

  Hoi wat eet je als Detox ontbijt lunch diner voorbeeld menu. ..

 5. Hanny 25 augustus 2015 om 17:56

  Ik zou graag willen weten wat ik mij moet voorstellen bij quinoa.
  Waar lijkt het op en waar smaakt het naar?

  1. Brenda Kookt 26 augustus 2015 om 07:01

   Quinoa is een graansoort, ik vind het zelf wel lijken op rijst. Maar aan de andere kant ook weer niet ;) Het heeft geen uitgesproken smaak.

 6. Barry 14 oktober 2015 om 18:43

  Wat is detoxen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *