Quinoa met tonijn

Quinoa met tonijn txt

Een van de dingen die ik tijdens de detox wél mag eten is Quinoa. Voor de detox heb ik het eerlijk gezegd alleen gegeten nadat ik dit (klik) recept gemaakt heb. Blijkbaar vond ik het niet mega lekker want hierna heb ik het niet meer gehad. Tot vorige week. Omdat quinoa een van de weinige graansoorten is die ik de komende 4 weken eet leek het me handig alvast te experimenteren voor de detox. Doordat ik inmiddels een paar keer quinoa heb gegeten ben ik gewend geraakt aan de structuur en durf ik te zeggen dat het lekker is.

Quinoa met tonijn 02

Ik maakte deze lekkere quinoa-salade met tonijn en tomaatjes, een heerlijke combi die ik tijdens de detox zeker nog een (paar) keer ga maken. Je kunt het eten als de quinoa nog warm is maar je kunt het ook laten afkoelen en in de koelkast zetten. Dan neem je het de volgende dag(en) mee als lunch.

Quinoa met tonijn 03

Quinoa met tonijn

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 2 personen

 • 100 gram quinoa
 • blikje tonijn op water
 • 12 cherry tomaatjes
 • half bosje verse peterselie
 • stukje verse geitenkaas
 • peper en zout
 • snuf komijnzaad
 • snuf cayennepeper
 • olijfolie
 • scheutje citroensap (1 a 1,5 theelepel)
 • kappertjes (heb ik niet gebruikt toen ik de foto’s maakte maar dit voeg ik inmiddels wel toe)

Bereiding

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de tomaatjes, snijd de peterselie fijn, verbrokkel de geitenkaas en laat de tonijn uitlekken.

Breng de quinoa op smaak met een beetje olijfolie, peper en zout, cayennepeper, komijnzaad en citroensap. Meng de overige ingrediënten door de quinoa (houdt een beetje geitenkaas en peterselie apart voor garnering).
Serveer de quinoa in kommen en garneer het met een beetje peterselie en geitenkaas.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
23 comments
 1. Ja ik had gezien dat je aan het detoxen bent (op Twitter)!! Goed hoor! En met dit soort recepten is het wel uit te houden lijkt me… Ik ben een quinoa fan. Al een tijdje ook dus dit ziet er heerlijk uit!

 2. Hoi Brenda…het was heerlijk. Heb dubbel gemaakt met een man die een grote eter is dus heb nog lekker wat over voor mee na mn werk.
  groetjes Marianne

 3. Toevallig de ingrediënten in huis en meteen gemaakt. Heerlijk en makkelijk, morgen het restje mee voor de lunch. (gezin at iets anders) Ook mijn eerste ervaring met quinoa was niet zo best, nu het pak leeggemaakt met dit recept. En deze keer is het wel goed bevallen!

 4. Ziet er heel lekker uit. Maar ik lust absoluut geen geitenkaas. Kun je dat vervangen voor een ander soort kaas zodat het nog steeds detox proof blijft?

 5. Mmmm heerlijke salade! Ik heb de peterselie vervangen door koriander, superlekker ook!
  Vanavond maak dit recept wegens succes in de herhaling :)

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk