Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Pompoenrösti-koekjes

Pompoenrostikoekjes txt

Toen ik me aanmeldde voor de foodblogswap van deze maand was ik vergeten dat ik een detox-recept moest gaan koken. Ik besloot me niet voor de swap af te melden, maar de uitdaging aan te gaan. De blog Oesters en Uien van Christien was deze maand aan mij toegewezen. Op Oesters en Uien deelt Christien recepten waarbij ze het liefst kookt met groenten en kruiden uit haar eigen moestuin en anders uit de regio, namelijk Zeeland.

Op het blog van Christien vind je een grote verscheidenheid aan recepten, de grote variatie aan visrecepten viel mij meteen op (komt natuurlijk door de regio waar ze woont). Zo vind je recepten om thuis de lekkerste mosselen, oesters, garnalen, krab, kokkels en schol klaar te maken. Als ik iets met een van deze vissoorten wil bekijk ik de volgende keer zeker even Oesters en Uien om inspiratie op te doen.
Deze keer ben ik niet gegaan voor een visrecept maar voor een groenterecept, namelijk pompoen-knoflookrösti. Ik had namelijk nog nooit rösti gemaakt dus dit was een mooie gelegenheid om dat een te proberen. In plaats van een grote röstiplaat maakte ik er rösti-koekjes van, een heerlijk aardappel-bijgerechtje.

Christien serveert een sausje bij de rösti. Ik was van plan ook een sausje te maken maar de rösti-koekjes waren op voor ik het sausje kon maken. Dat zegt genoeg toch?

Pompoenrostikoekjes 01

Pompoenrösti-koekjes

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 8 koekjes

 • 200 gram aardappelen
 • 100 gram pompoenvlees
 • 1 knoflookteentje
 • lente uitje
 • chilivlokken
 • zout
 • peper
 • olie

Eventueel voor de saus (die ik vergeten was)

 • 125 gram kwart of yoghurt
 • 2 eetlepels bieslook
 • zout en peper
 • olie

Bereiding

Was de aardappelen, snijd ze in stukken. Snijd de pompoen door, verwijder de zaadlijsten en snijd ook de pompoen in stukken. Kook de pompoen samen met de aardappelen 5 minuten en giet het af. Spoel de pompoen en aardappelen af met koud waren om het af te koelen. Rasp de aardappel en pompoen grof. Laat de geraspte aardappel en pompoen uitlekken in een vergiet en breng het op smaak met peper, zout en een beetje chili vlokken. Snijd het lente-uitje in ringen en pers de knoflook. Meng dit door het aardappel/pompoen mengsel.

Laat in een koekenpan olie heet worden. Maak 8 ‘koekjes’ van het röstimengsel, druk het goed aan en bak het in de pan. Zet de pan op middelhoog vuur en bak de röstikoekjes aan beide kanten zodat ze een beetje knapperig worden.

Meng voor het sausje de ingrediënten in een kommetje. Serveer de pompoenrösti-koekjes met de saus.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

5 Reacties

 1. Ina 26 februari 2014 om 06:26

  Wat lijkt me dit heerlijk!
  Maar na 10 minuten zelfs op een heel zacht pitje zouden de koekjes goed zwart worden! Gebruik jij een gietijzeren pan?

  1. Brenda Kookt 26 februari 2014 om 07:15

   Bij mij ging het goed, om te voorkomen dat het bij een ander fout gaat verwijder ik de 10 minuten toch maar ;)

 2. Patricia 17 september 2014 om 17:54

  kun je de aardappel en pompoen nog raspen als ze al gekookt zijn?
  het lijkt mij dan zo’n moes worden…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *