Ga naar de inhoud

Pompoenrösti-koekjes

Toen ik me aanmeldde voor de foodblogswap van deze maand was ik vergeten dat ik een detox-recept moest gaan koken. Ik besloot me niet voor de swap af te melden, maar de uitdaging aan te gaan. De blog Oesters en Uien van Christien was deze maand aan mij toegewezen. Op Oesters en Uien deelt Christien recepten
Delen op

Pompoenrösti-koekjes

Pompoenrostikoekjes txt

Toen ik me aanmeldde voor de foodblogswap van deze maand was ik vergeten dat ik een detox-recept moest gaan koken. Ik besloot me niet voor de swap af te melden, maar de uitdaging aan te gaan. De blog Oesters en Uien van Christien was deze maand aan mij toegewezen. Op Oesters en Uien deelt Christien recepten waarbij ze het liefst kookt met groenten en kruiden uit haar eigen moestuin en anders uit de regio, namelijk Zeeland.

Op het blog van Christien vind je een grote verscheidenheid aan recepten, de grote variatie aan visrecepten viel mij meteen op (komt natuurlijk door de regio waar ze woont). Zo vind je recepten om thuis de lekkerste mosselen, oesters, garnalen, krab, kokkels en schol klaar te maken. Als ik iets met een van deze vissoorten wil bekijk ik de volgende keer zeker even Oesters en Uien om inspiratie op te doen.
Deze keer ben ik niet gegaan voor een visrecept maar voor een groenterecept, namelijk pompoen-knoflookrösti. Ik had namelijk nog nooit rösti gemaakt dus dit was een mooie gelegenheid om dat een te proberen. In plaats van een grote röstiplaat maakte ik er rösti-koekjes van, een heerlijk aardappel-bijgerechtje.

Christien serveert een sausje bij de rösti. Ik was van plan ook een sausje te maken maar de rösti-koekjes waren op voor ik het sausje kon maken. Dat zegt genoeg toch?

Pompoenrostikoekjes 01

Pompoenrösti-koekjes

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 8 koekjes

  • 200 gram aardappelen
  • 100 gram pompoenvlees
  • 1 knoflookteentje
  • lente uitje
  • chilivlokken
  • zout
  • peper
  • olie

Eventueel voor de saus (die ik vergeten was)

  • 125 gram kwart of yoghurt
  • 2 eetlepels bieslook
  • zout en peper
  • olie

Bereiding

Was de aardappelen, snijd ze in stukken. Snijd de pompoen door, verwijder de zaadlijsten en snijd ook de pompoen in stukken. Kook de pompoen samen met de aardappelen 5 minuten en giet het af. Spoel de pompoen en aardappelen af met koud waren om het af te koelen. Rasp de aardappel en pompoen grof. Laat de geraspte aardappel en pompoen uitlekken in een vergiet en breng het op smaak met peper, zout en een beetje chili vlokken. Snijd het lente-uitje in ringen en pers de knoflook. Meng dit door het aardappel/pompoen mengsel.

Laat in een koekenpan olie heet worden. Maak 8 ‘koekjes’ van het röstimengsel, druk het goed aan en bak het in de pan. Zet de pan op middelhoog vuur en bak de röstikoekjes aan beide kanten zodat ze een beetje knapperig worden.

Meng voor het sausje de ingrediënten in een kommetje. Serveer de pompoenrösti-koekjes met de saus.

Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op