Healthy Raw Super Bonbons
Healthy Raw Super Bonbons. Klinkt impressive hé? Maar ik kan je vertellen dat het reuze meevalt. Deze gezonde chocolaatjes kun je namelijk heel gemakkelijk zelf maken, en ik ga je vertellen hoe. Tijdens de detox waren chips en koek niet aan de orde, én ik mocht ook geen chocolade. En als je iets niet mag, danHealthy Raw Super Bonbons
Bewaren
Healthy Raw Super Bonbons. Klinkt impressive hé? Maar ik kan je vertellen dat het reuze meevalt. Deze gezonde chocolaatjes kun je namelijk heel gemakkelijk zelf maken, en ik ga je vertellen hoe.
Tijdens de detox waren chips en koek niet aan de orde, én ik mocht ook geen chocolade. En als je iets niet mag, dan wil je het soms juist heel erg graag. Dus ik wilde chocolade. Én daarom kocht ik (dure) rauwe cacao bij de bio-winkel.
Om de craving naar chocolade te stillen gaf een collega me de tip om deze gezonde bonbons te maken met rauwe cacao. En… ik vind ze heerlijk, iedere keer als er een in mijn mond stop is het een ware traktatie. Vooral de geweekte goji besjes geven een zoete smaak af de volgende keer gebruik ik daar nog iets meer van. Een heerlijk verantwoord tussendoortje.
Voordat je ze gaat maken: verwacht geen ‘echte’ chocolade smaak maar een rauwe cacao smaak. Hierbij kun je denken aan de smaak van chocolade met meer dan 72% cacao, maar dan nog net even anders.
Healthy Raw Super bonbons
Bereidingstijd 10 minuten plus minimaal 1 uur ‘invriestijd’
Ingrediënten:
- 100 gram harde kokosolie
- 40 gram cacaopoeder
- 40 gram geraspte kokos
- 40 gram gemengde noten
- flinke hand gojibesjes
- 1 eetlepel honing
- eventueel sesamzaadjes
Extra benodigd: siliconenvorm (bijvoorbeeld een bonbonvorm maar een ijsklontjesvorm of cupcakevorm kan ook)
Bereiding:
Smelt de kokosolie in een pannetje. Wel de gojibesjes in een laagje water. Hak de gemengde noten zodat je kleine en grote stukjes noot hebt.
Meng de kokosolie met cacaopoeder en de honing tot het goed gemengd is. Roer de geraspte kokos, noten en (uitgelekte) gojibesjes erdoor. Giet of schep het mengsel in de vormpjes. Garneer de bonbons eventueel met sesamzaadjes.
Laat de bonbons minimaal 60 minuten opstijven in de vriezer.
Bewaar de bonbons in de koelkast, de kokosolie smelt snel (ook in je tas).
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
1 reacties
Jawick
Als basis gebruikt voor eigen bonbons: Ipv honing 2 eetlepels donkere bio ahornsiroop en gewelde mixed berries ipv gojibessen gebruikt en iets meer cacao. Ook gepofte quinoa toegevoegd, 1 eetlepel. Alles in een taartvorm gegoten en bedekt met gepofte rijs. Heel makkelijk en snel te maken, ziet er prachtig uit. Wat een geweldig recept, dank je wel. Echt heel lekker en super gezond.