Viskoekjes

Viskoekjes_txt

Ik hou van vis al moet ik zeggen dat ik het vaak op dezelfde (simpele) manier eet. Namelijk uit de koekenpan of oven met een beetje citroensap, peper en zout. Dat is heerlijk, maar soms wil ik eens iets anders. Deze keer ging ik voor viskoekjes. Want viskoekjes (of visburgers als je ze groter maakt) zijn zooo lekker. Vooral deze versie. De combinatie van deze smaken samen is precies goed. Lekker fris, dus zet deze lekkere viskoekjes ook snel bij jou op tafel.

Viskoekjes_01

Viskoekjes

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 8 viskoekjes:

 • 2 grote (ontdooide) panga filets
 • 2 eetlepels vissaus
 • 2 bosuitjes in ringen
 • limoensap van een halve limoen
 • 1/2 eetlepel chilipoeder
 • 1/3 theelepel komijnpoeder
 • 1/4 theelepel koriander poeder
 • 1/2 theelepel bruine suiker
 • 0,5 cm gember
 • 1 teentje knoflook
 • ei
 • paneermeel

Bereiding:

Rasp de gember, snijd de knoflook in stukjes en de lente ui in ringen.

Meng in een keukenmachine de panga met gember, knoflook, limoensap, vissaus, chilipoeder, komijnpoeder, korianderpoeder en bruine suiker. Maal dit goed fijn zodat er een soort deeg ontstaat en kneed de lenteui erdoor. Maak 8 koekjes (of burgers) van het pangamengsel. Haal de viskoekjes door het ei en vervolgens door de paneermeel.

Verwarm een laagje olie in een wok en bak de viskoekjes hierin gaar en aan beide kanten mooi bruin (let op dit kan erg snel gaan, laat de viskoekjes niet aanbranden).

Serveer de viskoekjes met komkommer en zoetzure saus.

Tip: vind je het niet fijn om het pangamengsel te kneden? Plaats je hand dan in een plasticzakje.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
3 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk