Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Rocky road met noten

Rocky Road met noten txt

Op maandag plaats ik altijd een maaltijd (liefst een makkelijke maaltijd) maar vandaag even niet. Dit is namelijk de aftrap van de High Tea week op BrendaKookt.nl. De komende week deel ik heerlijke high tea receptjes én tips met je!

Naar aanleiding van de kraam rocky road hapjes (klik) wilde ik  een soortgelijk hapje maken voor als er geen nieuw leven te vieren valt, maar als je wél zin hebt in Rocky Road. Zeg maar een volwassen versie van het lekkere kraamhapje. Ik maakte deze versie, een Rocky Road met noten. Onweerstaanbaar lekker want op ons verjaardagsfeestjes vlogen deze hapjes de schaaltjes uit. Én inmiddels heb ik dit recept naar meerdere vriendinnen gemaild zodat ze het alvast konden maken, dus dat zegt genoeg denk ik.

Dit hapje is lekker op een verjaardag, maar óók bij een high tea als zoet hapje. In het geval van een high tea zou ik de hapje kleiner snijden zodat ze in 1 of twee happen op zijn.

Rocky Road met noten

De ingrediënten van dit hapje zijn lekker simpel: koekjes, boter, chocolade, noten en spekjes. Er komt geen oven aan te pas, alleen het mengen van de ingrediënten. Hierna moet het opstijven in de koelkast. Easy as that.

Rocky Road met noten04

Rocky Road met noten

Bereidingstijd 30 minuten en 2 uur tijd om op te stijven

Ingrediënten voor circa 30 hapjes 

 • 125 gram ongezouten boter
 • 300 gram pure chocolade
 • 4 eetlepels honing
 • 100 gram volkoren biscuitjes
 • 75 gram spekjes
 • 125 gram noten (ik nam een mix tussen gezouten pinda´s en ongezouten cashewnoten en hazelnoten)

Extra benodigd een bakvorm, bakblik of ovenschaal van 25 bij 25 cm.

Bereiding

Bekleed de bakvorm met bakpapier.

Knip de spekjes in stukjes. Breek de biscuitjes in stukjes, dit gaat gemakkelijk door het in een goede plastic zak te plaatsen en er even op te gaan staan. Het is het lekkerste als het biscuit niet té fijn is, grovere stukken zijn goed. Hak eventueel de grotere noten grof als je dit prettig vindt.

Breek de chocolade in stukjes en snijd de boter in blokjes. Smelt de boter samen met de chocolade en honing. Dit kun je au bain marie doen door een pannetje water op het vuur te zetten en hierop een vuurvaste kom met de ingrediënten te plaatsen. Zorg er in dit geval wel voor dat de bodem van je kom niet het water raakt. Ook kun je het in de magnetron smelten. Telkens 30 seceonden op de hoogste stand, tussendoor roeren en weer verwarmen. Ga hiermee door tot de chocolade volledig gesmolten is.

Giet de helft van het chocolademengsel in een andere kom, dit hou je apart voor de topping. Meng door de andere helft van het chocolademengsel de koekjes, spekjes en 80 gram van de noten. Zorg ervoor dat het goed door elkaar zit.

Giet het chocolade koekjesmengsel in de bakvorm en verdeel het goed. Giet hierover de chocolade die je apart hebt gehouden. Smeer dit goed uit en strooi hierover de overige noten (druk deze noten eventueel een beetje aan zodat ze goed blijven zitten).

Laat de rocky road minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

In de koelkast blijven deze lekkere hapjes ongeveer een kleine week houdbaar. Maar waarschijnlijk is dit niet nodig, ze zijn zo lekker dat ze op zijn voor je het weet.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

17 Reacties

 1. Gerdine 14 maart 2016 om 18:03

  Dit was inderdaad een hoogtepunt van de high tea party ter ere van de 9e verjaardag van onze dochter! Iedereen heeft er van gesmuld, ze waren binnen no-time op!
  Ik had er ook nog restanten M&M ingedaan. Eigenlijk is alles wat je nog hebt liggen aan zoetigheid prima om erin te stoppen! Bedankt voor het recept.

 2. Elsa 20 augustus 2019 om 14:26

  Beste Brenda,

  Ik ben al lang fan van jouw recepten. Toad in the hole komt bijv. regelmatig bij ons op tafel maar ook heel veel andere van jouw recepten. Ik wil nu graag de Rocky Road proberen. Denk je dat het ook met marshmellows kan?

  Groetjes,

  Elsa

  1. Brenda Kookt 26 augustus 2019 om 22:28

   Bedankt voor het compliment :) Ja dat is geen probleem Elsa, je kunt de spekjes vervangen door marshmellows.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *