Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Sperzieboonrolletjes in tomatensaus

Sperzieboonrolletjes in tomatensaus txt

Er zijn recepten die ik binnen een week op het blog zet en er zijn recepten die achter aan de rij sluiten. Maar er zijn ook recepten die maar blijven liggen, iedere keer worden ze weer naar voren geschoven en krijgen andere recepten voorrang. Vaak is er geen reden voor, blijkbaar heb ik even geen zin in dat recept. Bij deze sperziebonen in tomatensaus was dit het geval. Deze foto’s maakte ik in de herfst.

Laatst wilde ik iets eten met sperziebonen en toen bedacht ik: laat ik even kijken hoe ik dat toen met die rolletjes in tomatensaus had gedaan. Ik zocht op BrendaKookt.nl maar kon het recept niet vinden, het stond nog keurig in de concepten. Tot nu, nu ik het nog een keer gegeten heb besef ik dat dit simpele receptje toch wel erg lekker is.

Sperziebonenrolletjes met spek zijn old-school, klassiek, ouderwets en misschien wel not done anno 2014. Maar op deze manier vind ik het wél kunnen, het is net even meer. Dat een lekker maaltje niet moeilijk hoeft te zijn bewijst dit gerechtje, een typisch gevalletje van makkelijke maaltijd. Gebakken aardappeltjes, pasta of rijst erbij en je bent klaar.

Sperzieboonrolletjes in tomatensaus 2

Sperzieboonrolletjes in tomatensaus

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 5 rolletjes:

  • 50 sperziebonen
  • 5 plakken spek (ik nam katenspek)
  • blik tomatenblokjes a 400 gram
  • geraspte kaas

Bereiding:

Dop de sperzieboontjes en kook ze 7 minuutjes voor zodat ze beetgaar zijn.
Verwarm de oven voor op 180ºc. Vet een ovenschaal in en verdeel de tomatenblokjes in de schaal.

Maak groepjes van 10 sperziebonen en rol deze in de plakjes spek. Leg de rolletje spek in de tomatensaus en strooi er een beetje geraspte kaas over. Verwarm de rolletjes 15 minuten in de oven.

 Tip: het oog wil ook wat, zorg ervoor dat de sperziebonen ongeveer even lang zijn

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

5 Reacties

  1. kim 5 mei 2014 om 10:44

    Zou dit ook kunnen met bijv rookvlees?

    1. Brenda Kookt 5 mei 2014 om 13:21

      Ik ben bang dat rookvlees erg uitdroogt in de oven. Wel kun je bijvoorbeeld ham of plakjes kipfilet gebruiken.

  2. Tineke Oud 5 mei 2014 om 18:50

    Hoi Brenda, vanavond heerlijk gesmuld van de spercieboonrolletjes in tomatenblokjessaus. Het is waar wat Wendy zegt: met de site ” Brenda Kookt” kan zelfs ik koken.

    1. Brenda Kookt 5 mei 2014 om 18:54

      Hé, wat leuk dat jullie hem meteen gemaakt hebben!
      En bedankt voor het compliment :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *