Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Asperges met zalm en bladerdeeg

Asperges zalm en bladerdeeg 01

Aan asperges moest ik in het begin een beetje wennen. Ik vond dat de asperges een vreemde textuur hadden en ik kon de smaak niet echt thuisbrengen. Al deed het me wel een beetje denken aan gekookte witlof. Aangezien ik van gekookte witlof houd ben ik ook gaan houden van asperges. Inmiddels ben ik om. Als het aspergetijd is (zoals nu) dan haal ik meteen de eerste asperges in huis.

Toen ik de eerste asperges in huis had wist ik nog niet echt wat ik er mee wilde maken. Traditioneel met ham, boter en ei is het natuurlijk heerlijk, maar ik wilde iets anders. Asperges met zalm leek me wel wat, en uiteindelijk werd het dit receptje met zalm en bladerdeeg. Ik was bang hoe de asperges het in de oven zouden doen, dat ze droog zouden worden. Maar dat was niet het geval. Een lekker makkelijk én smakelijk gerechtje dat bij ons ontzettend in de smaak viel.

Asperges met zalm en bladerdeeg

Bereidingstijd 15 minuten en 20 minuten baktijd

Ingrediënten voor 2 personen

 • 6 witte asperges
 • 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
 • gerookte zalm
 • sesamzaadjes
 • peper en zout
 • ei

Bereiding:

Schil de asperges, verwijder de uiteinden en kook ze beetgaar en laat ze even uitlekken.
Verwarm de oven voor op 180ºC en bekleed een bakblik met bakpapier.

Plak twee plakjes bladerdeeg aan elkaar zodat een rechthoek ontstaat. Doe dit ook met de andere twee plakjes. Snijd de plakjes deeg zo dat er 6 lange stroken ontstaan. Bestrijk de stroken bladerdeeg met geklopt ei. Bestrooi de bladerdeeg met peper en zout en beleg ze met gerookte zalm. Rol de repen bladerdeeg met zalm om de asperges. Bestrijk het bladerdeeg met ei en bestrooi met sesamzaadjes.

Verwarm de asperges met bladerdeeg ongeveer 20 minuten in de oven zodat het deeg gaar en goudbruin wordt.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

8 Reacties

 1. A.J. 12 mei 2014 om 06:11

  Dit recept lijkt mij erg lekker, maar
  dan met de groene asperge.
  Ik vind de witte niet lekker.
  Raar maar waar.
  Dank je wel voor deze leuke suggestie.
  AJ

  1. Brenda Kookt 12 mei 2014 om 14:28

   Dat kan natuurlijk ook :) Grappig, want ik vind de groene asperges juist ‘maar zo zo ‘.

 2. Daniëlle 12 mei 2014 om 10:51

  Wat ziet dat er leuk uit zeg, zo met dat bladerdeeg!

 3. Cervantes 27 mei 2015 om 13:13

  In der Beschrankung zeigt sich der Meister!!
  Voortreffelijk.

 4. Thom van den Hoven 14 december 2018 om 15:01

  Hallo Brenda,
  Lijkt me een leuk en feestelijk gerecht. Mijn vraag is moet/mag ik dit zien als voorgerecht of als hoofdgerecht

 5. Danique 24 september 2019 om 11:24

  Heerlijk! Heb je ook wat tips waar je dit bijvoorbeeld als bijgerecht bij kan serveren?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *