Asperges met zalm en bladerdeeg

Asperges zalm en bladerdeeg 01

Aan asperges moest ik in het begin een beetje wennen. Ik vond dat de asperges een vreemde textuur hadden en ik kon de smaak niet echt thuisbrengen. Al deed het me wel een beetje denken aan gekookte witlof. Aangezien ik van gekookte witlof houd ben ik ook gaan houden van asperges. Inmiddels ben ik om. Als het aspergetijd is (zoals nu) dan haal ik meteen de eerste asperges in huis.

Toen ik de eerste asperges in huis had wist ik nog niet echt wat ik er mee wilde maken. Traditioneel met ham, boter en ei is het natuurlijk heerlijk, maar ik wilde iets anders. Asperges met zalm leek me wel wat, en uiteindelijk werd het dit receptje met zalm en bladerdeeg. Ik was bang hoe de asperges het in de oven zouden doen, dat ze droog zouden worden. Maar dat was niet het geval. Een lekker makkelijk én smakelijk gerechtje dat bij ons ontzettend in de smaak viel.

Asperges met zalm en bladerdeeg

Bereidingstijd 15 minuten en 20 minuten baktijd

Ingrediënten voor 2 personen

  • 6 witte asperges
  • 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • gerookte zalm
  • sesamzaadjes
  • peper en zout
  • ei

Bereiding:

Schil de asperges, verwijder de uiteinden en kook ze beetgaar en laat ze even uitlekken.
Verwarm de oven voor op 180ºC en bekleed een bakblik met bakpapier.

Plak twee plakjes bladerdeeg aan elkaar zodat een rechthoek ontstaat. Doe dit ook met de andere twee plakjes. Snijd de plakjes deeg zo dat er 6 lange stroken ontstaan. Bestrijk de stroken bladerdeeg met geklopt ei. Bestrooi de bladerdeeg met peper en zout en beleg ze met gerookte zalm. Rol de repen bladerdeeg met zalm om de asperges. Bestrijk het bladerdeeg met ei en bestrooi met sesamzaadjes.

Verwarm de asperges met bladerdeeg ongeveer 20 minuten in de oven zodat het deeg gaar en goudbruin wordt.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
8 comments
  1. Dit recept lijkt mij erg lekker, maar
    dan met de groene asperge.
    Ik vind de witte niet lekker.
    Raar maar waar.
    Dank je wel voor deze leuke suggestie.
    AJ

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk