Chocolade Salted Caramel Popcorn

Chocolade salted caramel popcorn txt

Je hebt popcorn lovers en je hebt popcorn haters. Laat ik het maar even zo zwart-wit zeggen. Ik denk namelijk dat er geen (of mega weinig) mensen zijn die popcorn zo zo vinden. Je houdt er van of je houdt er niet van. Lekker of vies. Een van de twee.

Ik behoorde lang tot de haters. Ik vond popcorn echt niet lekker en bestelde in de bioscoop (dé plek waar popcorn mee geassocieerd wordt) altijd chips (liefst naturel) of M&M’s.  Tot ik eens een handje zoete popcorn van iemand nam, gewoon uit nieuwsgierigheid voor de proef. Sindsdien ben ik langzaam naar de popcorn lovers overgestapt. Ik bestel wel altijd de zoete variant popcorn. Per ongeluk heb ik eens zoute popcorn besteld, dit was echt niet mijn smaak. Terwijl ik dus wel van de zoute chips ben. Maar goed door naar waar het om gaat: de onweerstaanbare Chocolade Salted Caramel Popcorn.

Chocolade salted caramel popcorn 04

Bij deze Chocolade Salted Caramel Popcorn zijn er denk ik geen haters. Óf je moet niet van popcorn houden, niet van chocolade én niet van karamel. Maar dat kan echt niet want het is té lekker.

Wat ben jij? Een popcorn lover of een hater?

Als je een hater bent: dan moet je dit echt eens proberen want met chocolade en salted caramel zo vindt iedereen popcorn lekker.
En tegen de popcorn lovers zeg ik: waar wacht je nog op? Maak deze lekkere knabbeltjes!

Chocolade salted caramel popcorn 03

 Chocolade Salted Caramel Popcorn

Ingrediënten:

 • popcorn mais
 • beetje olie
 • pure chocolade
 • salted caramel (bijvoorbeeld dit recept)

Bereiding:

Verwarm een beetje olie in een pan en strooi hier een laagje popcorn mais in. (Let op: doe er niet teveel mais in want voor je het weet zit de pan straks vol met popcorn). Doe het deksel op de pan en verwarm de pan. Als je de mais hoort poffen pak de pan dan op (met ovenwanten) en schud de pan een en weer. Herhaal dit totdat alle mais gepoft is.

Smelt de chocolade. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng de popcorn met een deel van de gesmolten chocolade en een deel van de salted caramel (net hoeveel je lekker vindt).
Roer dit goed door elkaar zodat het een beetje een kleverig mengsel wordt. Pak met je handen een hoopje popcorn en kneed dit een beetje bij elkaar zodat er een hoopje ontstaat en leg dit op de bakplaat. Besprenkel de hoopjes popcorn met de restjes chocolade en karamel.

Laat de hoopjes popcorn even opstijven zodat de chocolade en karamel stollen, als je het geduld hiervoor hebt ;)


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
7 comments
 1. Oef lekker! Die combinaties lijken me heerlijk!
  Ga ik eens proberen te maken!
  Alleen er staat bij de salted caramel ¨bijvoorbeeld dit recept”, maar het verwijst niet naar een recept..? Hihi.

 2. Ik ben stapel op zoete popcorn en ga deze dus zeer zeker ook uitproberen! Lijkt me zalig, want ik ben ook verslaafd aan caramel!
  Oh wat een heerlijkheid toch allemaal.
  Bedank voor je idee.
  Groetjes, Marja. :-).

 3. Haha hate it or love it. Ik ben eigenlijk niet zo’n popcorn fan. Als iemand het besteld heeft, eet ik zo de halve bak mee leeg, maar zelf zou ik het nooit kopen in de bioscoop. Deze daarentegen, ziet er ZOOO goed uit. Misschien word ik wel een lover als ik ze proef ;)

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk