Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Chocolade Salted Caramel Popcorn

Chocolade salted caramel popcorn txt

Je hebt popcorn lovers en je hebt popcorn haters. Laat ik het maar even zo zwart-wit zeggen. Ik denk namelijk dat er geen (of mega weinig) mensen zijn die popcorn zo zo vinden. Je houdt er van of je houdt er niet van. Lekker of vies. Een van de twee.

Ik behoorde lang tot de haters. Ik vond popcorn echt niet lekker en bestelde in de bioscoop (dé plek waar popcorn mee geassocieerd wordt) altijd chips (liefst naturel) of M&M’s.  Tot ik eens een handje zoete popcorn van iemand nam, gewoon uit nieuwsgierigheid voor de proef. Sindsdien ben ik langzaam naar de popcorn lovers overgestapt. Ik bestel wel altijd de zoete variant popcorn. Per ongeluk heb ik eens zoute popcorn besteld, dit was echt niet mijn smaak. Terwijl ik dus wel van de zoute chips ben. Maar goed door naar waar het om gaat: de onweerstaanbare Chocolade Salted Caramel Popcorn.

Chocolade salted caramel popcorn 04

Bij deze Chocolade Salted Caramel Popcorn zijn er denk ik geen haters. Óf je moet niet van popcorn houden, niet van chocolade én niet van karamel. Maar dat kan echt niet want het is té lekker.

Wat ben jij? Een popcorn lover of een hater?

Als je een hater bent: dan moet je dit echt eens proberen want met chocolade en salted caramel zo vindt iedereen popcorn lekker.
En tegen de popcorn lovers zeg ik: waar wacht je nog op? Maak deze lekkere knabbeltjes!

Chocolade salted caramel popcorn 03

 Chocolade Salted Caramel Popcorn

Ingrediënten:

 • popcorn mais
 • beetje olie
 • pure chocolade
 • salted caramel (bijvoorbeeld dit recept)

Bereiding:

Verwarm een beetje olie in een pan en strooi hier een laagje popcorn mais in. (Let op: doe er niet teveel mais in want voor je het weet zit de pan straks vol met popcorn). Doe het deksel op de pan en verwarm de pan. Als je de mais hoort poffen pak de pan dan op (met ovenwanten) en schud de pan een en weer. Herhaal dit totdat alle mais gepoft is.

Smelt de chocolade. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng de popcorn met een deel van de gesmolten chocolade en een deel van de salted caramel (net hoeveel je lekker vindt).
Roer dit goed door elkaar zodat het een beetje een kleverig mengsel wordt. Pak met je handen een hoopje popcorn en kneed dit een beetje bij elkaar zodat er een hoopje ontstaat en leg dit op de bakplaat. Besprenkel de hoopjes popcorn met de restjes chocolade en karamel.

Laat de hoopjes popcorn even opstijven zodat de chocolade en karamel stollen, als je het geduld hiervoor hebt ;)

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

7 Reacties

 1. anneloes 25 mei 2014 om 09:03

  Ziet er lekker uit

 2. Mirne 25 mei 2014 om 10:31

  Ik ben echt totaal niet van de popcorn, maar zo wil ik het wel eens proberen!

 3. Lianda 25 mei 2014 om 10:54

  Oef lekker! Die combinaties lijken me heerlijk!
  Ga ik eens proberen te maken!
  Alleen er staat bij de salted caramel ¨bijvoorbeeld dit recept”, maar het verwijst niet naar een recept..? Hihi.

  1. Brenda Kookt 25 mei 2014 om 10:59

   Bedankt voor je oplettendheid, ik heb het linkje toegevoegd.

 4. Marja 26 mei 2014 om 03:20

  Ik ben stapel op zoete popcorn en ga deze dus zeer zeker ook uitproberen! Lijkt me zalig, want ik ben ook verslaafd aan caramel!
  Oh wat een heerlijkheid toch allemaal.
  Bedank voor je idee.
  Groetjes, Marja. :-).

 5. Maura - YLT 26 mei 2014 om 12:08

  Haha hate it or love it. Ik ben eigenlijk niet zo’n popcorn fan. Als iemand het besteld heeft, eet ik zo de halve bak mee leeg, maar zelf zou ik het nooit kopen in de bioscoop. Deze daarentegen, ziet er ZOOO goed uit. Misschien word ik wel een lover als ik ze proef ;)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *