Je hebt popcorn lovers en je hebt popcorn haters. Laat ik het maar even zo zwart-wit zeggen. Ik denk namelijk dat er geen (of mega weinig) mensen zijn die popcorn zo zo vinden. Je houdt er van of je houdt er niet van. Lekker of vies. Een van de twee.
Ik behoorde lang tot de haters. Ik vond popcorn echt niet lekker en bestelde in de bioscoop (dé plek waar popcorn mee geassocieerd wordt) altijd chips (liefst naturel) of M&M’s. Tot ik eens een handje zoete popcorn van iemand nam, gewoon uit nieuwsgierigheid voor de proef. Sindsdien ben ik langzaam naar de popcorn lovers overgestapt. Ik bestel wel altijd de zoete variant popcorn. Per ongeluk heb ik eens zoute popcorn besteld, dit was echt niet mijn smaak. Terwijl ik dus wel van de zoute chips ben. Maar goed door naar waar het om gaat: de onweerstaanbare Chocolade Salted Caramel Popcorn.
Bij deze Chocolade Salted Caramel Popcorn zijn er denk ik geen haters. Óf je moet niet van popcorn houden, niet van chocolade én niet van karamel. Maar dat kan echt niet want het is té lekker.
Wat ben jij? Een popcorn lover of een hater?
Als je een hater bent: dan moet je dit echt eens proberen want met chocolade en salted caramel zo vindt iedereen popcorn lekker.
En tegen de popcorn lovers zeg ik: waar wacht je nog op? Maak deze lekkere knabbeltjes!
Chocolade Salted Caramel Popcorn
Ingrediënten:
- popcorn mais
- beetje olie
- pure chocolade
- salted caramel (bijvoorbeeld dit recept)
Bereiding:
Verwarm een beetje olie in een pan en strooi hier een laagje popcorn mais in. (Let op: doe er niet teveel mais in want voor je het weet zit de pan straks vol met popcorn). Doe het deksel op de pan en verwarm de pan. Als je de mais hoort poffen pak de pan dan op (met ovenwanten) en schud de pan een en weer. Herhaal dit totdat alle mais gepoft is.
Smelt de chocolade. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de popcorn met een deel van de gesmolten chocolade en een deel van de salted caramel (net hoeveel je lekker vindt).
Roer dit goed door elkaar zodat het een beetje een kleverig mengsel wordt. Pak met je handen een hoopje popcorn en kneed dit een beetje bij elkaar zodat er een hoopje ontstaat en leg dit op de bakplaat. Besprenkel de hoopjes popcorn met de restjes chocolade en karamel.
Laat de hoopjes popcorn even opstijven zodat de chocolade en karamel stollen, als je het geduld hiervoor hebt ;)