De afgelopen tijd stuitte ik meerdere keren op het recept van een aardappelsalade met zalm. Iedere keer dacht ik: ‘wat lekker, dat wil ik eten!’. Aan denken alleen heb je niets, daarom ging over tot actie! Ik besloot het recept van Simone (afkomstig uit een Donna Hay Magazine) te maken. Een recept van Donna Hay, dat kon niet missen dacht ik.
En dat klopt! Wát een succes! Het is lekker fris een mooi lente-gerecht, maar eigenlijk kan dit ook prima in de zomer.Een simpele maaltijd, ideaal als je niet zoveel tijd of zin hebt om in de keuken te staan. Zelf gebruik ik krieltjes in de schil, maar natuurlijk kun je ook voorgekookte krieltjes nemen.
Aardappelsalade met zalm
- 800 gram krieltjes of aardappels in kleine stukjes gesneden
- 100 gram yoghurt
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 eetlepel platte peterselie
- 1 eetlepel bieslook
- 1 eetlepel citroensap
- zeezout
- zwarte peper
- 4 zalmfilets
- 250 gram rucola
Bereiding
Was de krieltjes schoon en kook ze beetgaar. Giet de krieltjes af, spoel ze na met koud water en laat het even afkoelen.
Snijd de kappertjes, peterselie en bieslook fijn en meng dit met de yoghurt,citroensap, peper en zout tot een dressing. Meng de dressing door de aardappeltjes.
Verwarm een koekenpan op hoog vuur en verwarm een beetje olie. Bestrooi de zalm met peper en zout en bak hem aan beide kanten 3 tot 4 minuten, afhankelijk van de dikte van de zalm en de gewenste gaarheid.
Serveer de aardappelsalade met zalm en rucola.