Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Hartige vis crumble

Hartige vis crumble txt

Ik ben gek op vis! Het fijne is dat het lekker licht is en dat ik er niet zo bom-vol van raak als dat met vlees soms het geval is. Meestal eet ik een visfiletje gewoon, gebakken in een koekenpan met wat kruiden. Toch is het juist leuk én lekker om met vis te experimenteren en meer te doen dan het alleen te bakken.

In ‘Mijn Franse Keuken‘ van Rachel Khoo kwam ik een hartige vis crumble tegen. Dit leek me een leuk visgerechtje om eens te testen. Het recept heb ik iets aangepast naar mijn smaak, en het resultaat is een topper! Een lekker potje met romige vis met daarop een krokant laagje.

Hartige vis crumble 02

Hartige vis crumble

Bereidingstijd 20 minuten en 30 minuten oventijd

Ingrediënten voor 3 personen:

Voor de vulling:

 • 1 zalmfilet
 • 1 witvisfilet (kabeljauw, panga, tilapia kan allemaal, maar ik nam panga)
 • 1 prei
 • 2 tomaten
 • 3 eetlepels kwark
 • sap van een halve citroen
 • peper en zout
 • dille

Voor de crumble:

 • 35 gram koude boter
 • 50 gram bloem
 • 30 gram havermout
 • 30 gram pijnboompitjes
 • 30 gram geraspte oude kaas

Extra benodigd: 3 ramekins of kleine ovenschaaltjes

Bereiding:

Vet de schaaltjes in en verwarm de oven voor op 180ºC.

Snijd de vis en tomaten in blokjes en de prei in halve ringen. Meng dit met het citroensap, peper en zout, dille en kwark. Verdeel de vulling over de schaaltjes.

Snijd de boter in blokjes en kneed dit met je handen samen met de bloem. Meng vervolgens de havermout, pijnboompitjes en kaas erdoor. Verdeel de crumble over de schaaltjes.

Plaats de schaaltjes in de oven (op een bakplaat of ovenschaal zodat het niet erg is als het straks over de rand loopt) en bak het 30 minuten. Als de crumble niet mooi gekleurd is kun je hem de laatste 10 minuten nog even op 200 ºC. zetten.

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

12 Reacties

 1. Femke 9 juni 2014 om 12:44

  Wat een origineel idee! Lijkt me heerlijk :)

 2. A.J. 9 juni 2014 om 17:39

  Wat een leuk idee.
  Ik heb alles in huis voor dit recept.
  Behalve de havermout. Kan ik dat voor iets anders vervangen?
  Ik ben erg benieuwd.
  AJ

  1. Brenda Kookt 9 juni 2014 om 21:00

   Je kunt ook stukjes koek gebruiken, bijvoorbeeld biscuitjes. Hierdoor krijgt het net even meer crunch.

 3. Lisa 29 april 2016 om 17:14

  Moet het verse zalm zijn of kan het ook zalm zijn uit de diepvries?

  1. Brenda Kookt 1 mei 2016 om 19:17

   Je kunt ook zalm uit de diepvries gebruiken. Zorg wel dat het ontdooid is voor je er mee aan de slag gaat.

 4. merel 4 december 2016 om 20:51

  Kan je dit ook een dag van te voren maken

  1. Brenda Kookt 5 december 2016 om 07:21

   Ja dat kan, al zou ik het gerecht dan wel even voorgaren

 5. Wendy 11 december 2016 om 12:33

  Ik vraag me af in hoeverre dit gerecht al van tevoren is voor te bereiden?

 6. Paul Driessen 5 december 2017 om 20:04

  Hoe groot zijn die ramekins (diameter) ?

 7. Roderic 20 december 2017 om 07:12

  Moet in dit gerecht roomboter?

 8. Franky Bruneel 14 februari 2021 om 18:04

  Dit gerechtje heb ik vandaag klaargemaakt en het bleek een dikke hit! Omdat wij het niet zo hebben begrepen op zure smaken, liet ik het citroensap achterwege en heb ik de tomaat vervangen door wortel (even wat voorgekookt zodat die zeker zacht zou zijn). In de groentenmix stak ook wat rode paprika en pijpajuin. Ik zocht – en vond – evenwicht tussen het zoete in de groenten en het zure van de kwark. Het is volop het seizoen van de skrei, dus ging deze prachtige witte vis erin. En omdat ik de crumble echt wel crunchy wou, heb ik de havermout vervangen door paneermeel. Als geraspte kaas werd het oude Flandrien. En in de crumble ging ook nog pijpajuin. Iedereen tevreden en voor herhaling vatbaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *