Hartige vis crumble

Hartige vis crumble txt

Ik ben gek op vis! Het fijne is dat het lekker licht is en dat ik er niet zo bom-vol van raak als dat met vlees soms het geval is. Meestal eet ik een visfiletje gewoon, gebakken in een koekenpan met wat kruiden. Toch is het juist leuk én lekker om met vis te experimenteren en meer te doen dan het alleen te bakken.

In ‘Mijn Franse Keuken‘ van Rachel Khoo kwam ik een hartige vis crumble tegen. Dit leek me een leuk visgerechtje om eens te testen. Het recept heb ik iets aangepast naar mijn smaak, en het resultaat is een topper! Een lekker potje met romige vis met daarop een krokant laagje.

Hartige vis crumble 02

Hartige vis crumble

Bereidingstijd 20 minuten en 30 minuten oventijd

Ingrediënten voor 3 personen:

Voor de vulling:

 • 1 zalmfilet
 • 1 witvisfilet (kabeljauw, panga, tilapia kan allemaal, maar ik nam panga)
 • 1 prei
 • 2 tomaten
 • 3 eetlepels kwark
 • sap van een halve citroen
 • peper en zout
 • dille

Voor de crumble:

 • 35 gram koude boter
 • 50 gram bloem
 • 30 gram havermout
 • 30 gram pijnboompitjes
 • 30 gram geraspte oude kaas

Extra benodigd: 3 ramekins of kleine ovenschaaltjes

Bereiding:

Vet de schaaltjes in en verwarm de oven voor op 180ºC.

Snijd de vis en tomaten in blokjes en de prei in halve ringen. Meng dit met het citroensap, peper en zout, dille en kwark. Verdeel de vulling over de schaaltjes.

Snijd de boter in blokjes en kneed dit met je handen samen met de bloem. Meng vervolgens de havermout, pijnboompitjes en kaas erdoor. Verdeel de crumble over de schaaltjes.

Plaats de schaaltjes in de oven (op een bakplaat of ovenschaal zodat het niet erg is als het straks over de rand loopt) en bak het 30 minuten. Als de crumble niet mooi gekleurd is kun je hem de laatste 10 minuten nog even op 200 ºC. zetten.

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
10 comments
 1. Wat een leuk idee.
  Ik heb alles in huis voor dit recept.
  Behalve de havermout. Kan ik dat voor iets anders vervangen?
  Ik ben erg benieuwd.
  AJ

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk