Traybake met zalm

Traybake zalm, aardappeltjes en groenten txt

Makkelijke maaltijden kun je nooit genoeg (achter de hand) hebben. Na een dag werken, of op een dag waarop je niet zoveel tijd (of zin) hebt om te koken komen ze altijd van pas.Vandaag heb ik daarom weer een toppertje van een makkelijke maaltijd voor je.

Afgelopen herfst deelde ik een traybake met rode biet en knolselderij met je. Omdat het nu niet bepaald de tijd is voor deze herfst en winter groenten vond ik het tijd voor een nieuwe versie van een lekkere makkelijke traybake. De lente/zomer versie. En dat werd deze traybake met zalm. De traybake is een complete maaltijd met groenten, vis en aardappeltjes.
Ideaal als je niet zoveel tijd of zin hebt om in de keuken te staan, maar toch een lekker maaltje op tafel wilt zetten.

Traybake zalm, aardappeltjes en groenten 02

Traybake met Zalm

Bereidingstijd: 15 minuten en 25 minuten oventijd

Ingrediënten voor 2 personen

 • 350 gram krieltjes
 • 1 winterpeen
 • 100 gram sperzieboontjes
 • halve courgette
 • 2 zalmfilets
 • 3 takjes verse tijm
 • halve citroen
 • peper en zout
 • olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Was de krieltjes, halveer eventueel de grotere krieltjes, en kook ze 5 minuten voor. Verwijder de uiteinden van de sperzieboontjes en de wortel. Snijd de wortel in plakjes en kook ze samen met de sperzieboontjes ook 5 minuten voor (dit mag ook in dezelfde pan als de krieltjes). Giet de krieltjes en groenten hierna af.
Snijd de courgette door de lengte door en snijd het in plakjes. Snijd de citroen in plakjes.
Meng de groenten en krieltjes door elkaar en meng dit met een beetje olijfolie. Verdeel dit mengsel over de bakplaat. Breng op smaak met peper en zout, en verdeel de tijm en plakjes citroen over de groenten.
Bak dit 20 minuten in de oven.

Bestrooi de zalmfilets met peper en zout en leg ze tussen de groenten op de bakplaat, leg op ieder stukjes zalm een schijfje citroen. Bak de zalm nog 5 tot 10 minuten in de oven.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
8 comments
 1. Hallo Brenda

  Vandaag gemaakt was lekker vond het alleen jammer dat de groente wat ingedroogt was .
  Wel het recept gevolgd alleen wat extra kruiden toegevoegd.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk