Ga naar de inhoud

Herfst Traybake

Een traybake is een gerecht dat je op een bakplaat bakt in de oven. Verder heb je een mesje en snijplank nodig. En dat is het, lekker makkelijk dus. Je schilt en snijdt de groenten, verdeelt ze over een bakplaat bekleed met bakpapier, besprenkel het lekker met olijfolie en breng het op smaak met kruiden en de oven

Herfst Traybake

Herfst Traybake txt

Een traybake is een gerecht dat je op een bakplaat bakt in de oven. Verder heb je een mesje en snijplank nodig. En dat is het, lekker makkelijk dus. Je schilt en snijdt de groenten, verdeelt ze over een bakplaat bekleed met bakpapier, besprenkel het lekker met olijfolie en breng het op smaak met kruiden en de oven doet de rest.

Omdat het herfst is heb ik er een Herfst Traybake van gemaakt. Ik gebruikte aardappelen (altijd lekker uit de oven), winterpeen, rode biet, knolselderij en rode ui. De kleuren en de smaak van de herfst.

Herfst Traybake 02

Herfst traybake

Bereidingstijd 10 minuten plus 30 minuten oventijd

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode biet
  • 1/3 knolselderij
  • 3 aardappelen(middelgrootte)
  • 1 kleine winterpeen
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • ongeveer 6 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels honing
  • 2 takjes verse tijm
  • zout en peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Schil de rode biet, winterpeen, aardappelen, rode ui en knolselderij en snijd deze in partjes (maak de partjes rode biet  niet te groot, rode biet heeft even nodig voor het gaar is).
Verdeel de groenten over de bakplaat. Snijd de knoflook in plakjes en verdeel dit over de groenten.
Ris de blaadjes tijm van de takjes en verdeel dit samen met peper en zout over de traybake. Maak het af door de olijfolie en honing over de groenten te sprenkelen.

Bak de traybake 30 minuten in de oven.

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade

2 reacties

Ina

Lekker, en lekker makkelijk! Daar hou ik van. :)

Laat een bericht achter

Conja

Dat klinkt echt heerlijk!!! Dankjewel Brenda!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op