Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Citroen cheesecake in een glaasje

citroen cheesecake in een glaasje txt

Snelle lekkere toetjes. Daarvan kunnen we niet genoeg receptjes achter de hand hebben toch? Bij deze heb ik weer zo’n snel lekkertje voor je!

Handig voor als je snel hebt in iets lekkers, maar niet zoveel tijd hebt. Maar ook ideaal als je eters krijgt. Je kunt dit toetje namelijk heel goed voorbereiden. Het moest zelfs. Hij is namelijk het lekkerste als je hem een uurtje (of meer) laat opstijven in de koelkast. Geen last-minute bereidingen. Na het hoofdgerecht pak je hem zo uit de koelkast, ready to eat!

Het is een cheesecake, maar dan een hele makkelijke. Ik had trek in iets fris, het liefst iets dat een cheesecakeachtig was. En daarbij had ik dus eigenlijk niet zoveel tijd om in de keuken te staan. Uit de vriezer haalde ik een restje lemon curd, dat was in ieder geval fris ;) Roomkaas voor de cheesecake, koekjes voor de crunch en slagroom voor er bij. Voor het ik het wist was een heerlijk toetje geboren. Een citroen cheesecake in een glaasje.

citroen cheesecake in een glaasje

 Citroen cheesecake in een glaasje

Bereidingstijd 20 minuten en 1 uur om op te stijven

Ingrediënten voor 6 personen

  • 150 gram roomkaas
  • 120 gram opgeklopte slagroom
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • citroenrasp van een halve citroen
  • 6 biscuitjes
  • 6 eetlepels lemon curd (maak bijvoorbeeld dit recept)
  • eventueel extra slagroom ter garnering

Extra benodigd: 6 glaasjes

Bereiding:

Verkruimel of vermaal de biscuitjes en verdeel dit over de glaasjes. Druk het met een lepeltje een beetje aan.
Mix de roomkaas met slagroom, vanillesuiker en de citroenrasp door elkaar zodat er een mooie crème ontstaat.
Verdeel de cheesecake crème over de glaasjes en verdeel hierover een laagje lemon curd. Laat de cheesecakes minimaal een uurtje opstijven in de koelkast.

Klop een beetje extra slagroom op voor de garnering en bestrooi tot slot met biscuitkruimels.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

39 Reacties

  1. Marijke 21 februari 2018 om 11:10

    Dit is echt een super toetje! Iedere keer weer een succes.
    De lemon curd is gemakkelijk zelf te maken.
    Ik gebruik bastognekoeken i.p.v. biscuitjes.

  2. Gusta 25 februari 2019 om 12:08

    Wat mij opviel met de lemoncurd, wat in de magnetron gaat, dat het ei ging koken en er dus witte stukjes in kwamen. Wat deed ik verkeerd?

    1. Brenda Kookt 26 februari 2019 om 06:22

      Had je de substantie goed gemixt voor het in de magnetron ging? Mijn magnetron gaat max op 750 watt, misschien dat dit van jou meer watt heeft en het dus te heet was?

      1. Gusta 26 februari 2019 om 10:51

        Mijn magnetron gaat op 800 en kan dat niet instellen. Dan komt het daardoor.
        Ik had het inderdaad eerst gemixt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *