Citroen cheesecake in een glaasje

citroen cheesecake in een glaasje txt

Snelle lekkere toetjes. Daarvan kunnen we niet genoeg receptjes achter de hand hebben toch? Bij deze heb ik weer zo’n snel lekkertje voor je!

Handig voor als je snel hebt in iets lekkers, maar niet zoveel tijd hebt. Maar ook ideaal als je eters krijgt. Je kunt dit toetje namelijk heel goed voorbereiden. Het moest zelfs. Hij is namelijk het lekkerste als je hem een uurtje (of meer) laat opstijven in de koelkast. Geen last-minute bereidingen. Na het hoofdgerecht pak je hem zo uit de koelkast, ready to eat!

Het is een cheesecake, maar dan een hele makkelijke. Ik had trek in iets fris, het liefst iets dat een cheesecakeachtig was. En daarbij had ik dus eigenlijk niet zoveel tijd om in de keuken te staan. Uit de vriezer haalde ik een restje lemon curd, dat was in ieder geval fris ;) Roomkaas voor de cheesecake, koekjes voor de crunch en slagroom voor er bij. Voor het ik het wist was een heerlijk toetje geboren. Een citroen cheesecake in een glaasje.

citroen cheesecake in een glaasje

 Citroen cheesecake in een glaasje

Bereidingstijd 20 minuten en 1 uur om op te stijven

Ingrediënten voor 6 personen

  • 150 gram roomkaas
  • 120 gram opgeklopte slagroom
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • citroenrasp van een halve citroen
  • 6 biscuitjes
  • 6 eetlepels lemon curd (maak bijvoorbeeld dit recept)
  • eventueel extra slagroom ter garnering

Extra benodigd: 6 glaasjes

Bereiding:

Verkruimel of vermaal de biscuitjes en verdeel dit over de glaasjes. Druk het met een lepeltje een beetje aan.
Mix de roomkaas met slagroom, vanillesuiker en de citroenrasp door elkaar zodat er een mooie crème ontstaat.
Verdeel de cheesecake crème over de glaasjes en verdeel hierover een laagje lemon curd. Laat de cheesecakes minimaal een uurtje opstijven in de koelkast.

Klop een beetje extra slagroom op voor de garnering en bestrooi tot slot met biscuitkruimels.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
39 comments
  1. Heerlijk fris en zo lekker van smaak! Wij hebben de biscuits vervangen door bastogne koek.
    Ook erg lekker. Een aanrader voor een makkelijk en overheerlijk toetje!

  2. Hey!

    ik ben nu dit toetje aan het maken.. maar zie nu dat er géén boter bij de biscuitjes moet? hoewel je hieronder in de reacties plaatst dat je alvast de bodem voor kan bakken….

    misschien wat verwarrend. weet nu ook niet meer wat ik moet doen haha.
    Groetjes,

    1. Hoi Irma, ik hoop dat mijn reactie nog optijd is :) In dit recept wordt de bodem inderdaad niet gebakken. Ik voeg geen boter toe, dit is een ongebakken toetje. Er komt geen oven aan te pas.

  3. Vraagje: er staat ‘120 gram opgeklopte slagroom’. Hoeveel ongeklopte slagroom heb je daar voor nodig, gewoon 120 ml (was niet zo goed in wiskunde :-))?

  4. vandaag gemaakt, inclusief de lemon curd. Makkelijk, verfrissend en niet te machtig. We hebben allemaal zitten smullen.
    Was alleen vergeten de slagroom eerst te kloppen, dus had alles tegelijk door elkaar gemengd. Structuur zal daardoor iets anders dan bedoeld zijn geweest, maar smaak was perfect :)

  5. Het lijkt me heel lekker en wil het gaan met voor Pasen, voor 9 personen.
    120 g opgeklopte slagroom – is dan 1/2 bekertje slagroom voldoende?

  6. Dit was een perfecte frisse afsluiting van ons paas diner. De lemoncurd maakte het helemaal af. Ik heb bastognekoeken gebruikt ipv biscuits super lekker!

  7. Hallo Brenda

    Ga je recept maken. Nu even als proef, over een week voor 12 mensen.
    Waar haal je die leuke potjes waar het toetje in zit?

  8. Hoi Brenda,

    Lang geleden de lemon curd al eens gemaakt op jouw manier ipv lang roeren in een pannetje vond ik dit een verademing en het doet aan de smaak niks te kort.
    Mijn vraag is bij dit dessert, ga ik maken voor mijn Engelse vrienden in Spanje, kan ik dan Philadelphia Light gebruiken als room kaas, zo niet wat dan wel?

  9. Dit is echt een super toetje! Iedere keer weer een succes.
    De lemon curd is gemakkelijk zelf te maken.
    Ik gebruik bastognekoeken i.p.v. biscuitjes.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk