Ga naar de inhoud

Pasta Pesto el Tonno

Pasta pesto met tonijn. Oftewel pasta pesto el tonno. Een lekker en snelle maaltijd voor elke dag. Ook zeer geschikt om mee te nemen voor picknick of lunch.
25 minuten Bereidingstijd
Delen op
Pasta pesto el tonno

Pasta Pesto el Tonno

Deze pasta pesto met tonijn heb ik inmiddels op meerdere feestjes geserveerd, en iedere keer werd me naar het recept gevraagd. Die deel ik natuurlijk graag met je! Dit is een heerlijke en eenvoudige pastasalade, perfect voor een feestje of als makkelijke maaltijd doordeweeks.

Pasta pesto el tonno

Pastasalade met tonijn

Pastasalade met tonijn; dat is nou zo’n recept waarvan je eigenlijk nooit genoeg krijgt. Handig als je een restje pasta over hebt, op zoek bent naar een makkelijke maaltijd of een recept voor een grote groep eters. Soep met goed belegde broodjes en een goede pastasalade kan bijna iedereen wel waarderen toch?

Frisse pasta pesto met tonijn

Deze salade is perfect voor warme zomerdagen, omdat het een verfrissende en lichte maaltijd is. Serveer de pastasalade met tonijn en pesto als hoofdgerecht, bijgerecht of zelfs als lunch. Je neemt het ook makkelijk mee naar een picknick of barbecue.

Pasta pesto met tonijn recept

Bovendien kan je er zelf aan toevoegen wat je lekker vindt. Voor de pasta gebruik ik fussili, maar je kan ook kiezen voor penne, orecchiette of farfalle. Verder voeg ik naast de pesto en tonijn nog wat zongedroogde tomaten toe. Ook rucola en geroosterde pijnboompitten gaan de salade in voor een extra crunch en een nootachtige smaak. Heb je nog groenten over, zoals courgette of paprika? Die kunnen er gewoon bij! Je kunt ook feta of mozzarella toevoegen door de kaas te verkruimelen over de salade.

Pasta pesto el tonno

Makkelijke pastasalade

Deze pastasalade met tonijn is dus supermakkelijk te maken, en superlekker. Heb je pasta over? Dan past hier van alles bij. Een combinatie van pasta met pesto en tonijn is namelijk altijd een hit, wat je er ook aan toevoegt. Een topper als je even snel voor je zelf kookt, maar ook op menig feestje. De volgende keer ook op die van jou?

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pasta pesto el tonno

Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Kook de pasta al dente, of volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet het af. Laat het even uitstomen en meng er een eetlepel extra vergine olijfolie door.
2
Stap 2
Giet de tonijn af en haal het uit elkaar (niet te fijn). Snijd de tomaatjes in stukjes en rooster de pijnboompitjes.
3
Stap 3
Roer de pesto door de pasta en meng de tonijn, tomaatjes, pijnboompitjes en rucola erdoor.
4
Stap 4
Dit pastagerecht kun je lauw-warm serveren, maar ook koud als pastasalade.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip ā€“ met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

33 reacties

Carlijn

Ik had m mee in de trein als maaltijd..... echt heerlijk! En ook hier vroegen mensen om me heen die m alleen al zagen het recept :)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ha wat leuk om te horen! Is echt een toppertje, wij eten hem zelf ook regelmatig (vooral in de zomer)

Marielle

Ook hier een groot succes!! Inmiddels al een paar keer gemaakt en vooral heel fijn met zomerse dagen!! Heerlijk!!

Laat een bericht achter

Jolanda Schripsema

Ik heb deze ook eens gemaakt met mozzarellabolletjes en blokjes komkommer. Ook heel lekker , vandaag gemaakt voor de vaderdag bbq bij mijn dochter.

Laat een bericht achter

michael

Deze pasta salade ziet er super uit ga ik snel eens maken als de barbecue weer aanstaat :)

Laat een bericht achter

Darth Mom

Heerlijk! Ik had de zongedroogde tomaatjes en de pijnboompitten apart gedaan. Mijn kinderen vinden dat niet echt lekker namelijk. Bij het opscheppen kan iedereen zelf bepalen of ze extra rucola, pesto, etc bij willen. Het is sowieso lekker de pijnboompitten apart erop te strooien. Blijft het lekker knapperig.

Laat een bericht achter

Tanja

Deze pasta salade is super lekker en makkelijk te maken, heb het wel een beetje anders gemaakt als het recept maar de basis is hetzelfde. Groetjes Tanja

Laat een bericht achter

Douchka

Donderdag is bij ons bestel/gemakkelijke avond. Kinderen hadden al gegeten. En ik geen zin in bestellen. En de warmte helpt ook niet mee. Nu volg ik je al een tijdje via FB, Instagram, etc. Maar nieuw met Pinterest en kwam ik dit recept tegen. Gemaakt en het was heerlijk! Nog een beetje zout, peper en wat snoeptomaatjes toegevoegd. Volgende keer doe ik er nog wat kappertjes bij. Een blijvertje denk ik!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen Douchka!

Bas

Wat een heerlijke pasta vandaag 1e pinksterdag een feestje met bbq en wat denk je dat ik er bij maak ......

Laat een bericht achter

Laura

Vandaag gemaakt en smaakte heerlijk. Zelfs mijn man die geen fan van vis is, vond het erg lekker. Ga dit recept zeker nog eens maken.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen Laura, dit is ook een van onze persoonlijke favorieten

Robert

Deze ga ik zo meteen eens even maken. Heerlijk met dit warme weer. ?

Laat een bericht achter

Riet

Heb het al een paar keer gemaakt...met iedere keer wel iets van andere ingrediƫnten erin,maakt niet uit,het smaakt heerlijk!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Super, het blijft een lekkertje he?

Yvonne

Echt een heerlijk recept. Ik heb het klaargemaakt en iedereen was lovend. Een blijvertje!

Laat een bericht achter

Inge Helmig

Klinkt heerlijk! Kun je de salade ook een avond van tevoren maken of is het dan niet meer lekker?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Bij deze salade is het geen probleem om hem eerder klaar te maken, hij blijft lekker :)

Marlieke

Vanavond gegeten was heerlijk

Laat een bericht achter

Rene

Lekker recept. Vanavond gemaakt. Aangevuld met feta kaas. Ik heb de tonijn vervangen door kipfilet en deze gebakken met Italiaanse kruiden. Heerlijk.....

Laat een bericht achter

Antoinette

Bij ons inmiddels ook een topper op feestjes, op zondag als we niet weten wat we moeten koken :-)

Laat een bericht achter

Michelle

Zou parmezaanse kaas hier doorheen ook lekker zijn? Ga de salade dit paasweekend maken ā˜ŗļø

Laat een bericht achter

Citrofiel

Meestal gaat vis en kaas niet zo goed samen. Je zou eerst even een klein beetje moeten proberen.

Marleen

Ik heb de salade net gemaakt en gelijk een flinke bak gemaakt :) Ik heb er nog een klein beetje gesnupperde ui bij gedaan en een paar kappertjes. Heeerlijk! Super lekkere pasta salade! Bedankt voor het recept.

Laat een bericht achter

carola

net gemaakt voor bij de bbq en heerlijk! de salade is ruim goedgekeurd en gaan we zeker vaker maken! dankjewel

Laat een bericht achter

an laenen

mmmmm! net gemaakt ... helemaal je recept gevolgd en 't was perfect! dankjewel!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Super!

Ilona

Klinkt goed! Ik maak deze salade zelf altijd met rode pesto;)

Laat een bericht achter

Dorien

Een lekkere variatie is de tonijn door gerookte kip vervangen. Dat recept is bij ons een klassieker. Leuk om hem hier iets anders te zien. Ga ik zeker eens proberen!

Laat een bericht achter

nicole

Het lijkt me super. Pastagerechten heb je nooit genoeg!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Zo is het!

Tamara

Ooh deze gaat op het lijstje een keer te maken

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja ik denk dat dat zeker lekker is Michelle

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op